Ruteprofil, 15. etape Vuelta a Espana 2019 (Foto: Lavuelta.es)

Sam Bennet levede op til vores favoritværdighed som must have og tog endnu en sejr i årets Vuelta, mens vores andet must have, Mezgec, desværre aldrig fik chancen for at vise sit værd, da han styrtede ud af løbet lige inden spurten. Og sikke et styrt, der er nogle med ømme musker, blå mærker og skræmmer, som kommer til at lide i morgen.

Vejrudsigten

Det tegner til sol og skønne temperaturer omkring de 23-25 grader, samt ingen betydelig vind. Måske kan modvind få en smule indflydelse på angrebslysten på de to sidste stigninger, der er ret blottede.

Taktisk tilgang

De kommende to dage i de Asturiske bjerge er to af løbets hårdeste i år, og især i morgen er en svær sag for feltet, der skal over 4 kategori 1-stigninger og slutter på toppen af den sidste. Hør mere om ruten, stigningerne og dagens scenarier via din foretrukne podcast-kanal eller lige her.

Det vigtigste er, at du sætter et hold, der kræver minimal udskiftning de kommende to etaper, så gå med de klassementsryttere, du tror mest på, på nuværende tidspunkt i løbet. Du har muligvis mellem 2 og 4 fra top 6 allerede, og dem ville vi beholde, medmindre du virkelig tror på en, du ikke har, i stedet for en du allerede har. Så er det nu, der skal skiftes, for de kommende to dage bliver afgørende for løbet.

I morgen er der også rigtig fine muligheder for udbruddet, vi vil skyde på cirka 60-40 i udbruddets favør, fordi der vil komme et stærkt udbrud afsted, sikkert med flere kandidater fra Astana og Movistar også, og de to hold er ikke interesserede i at føre for Roglic det første lange stykke af etapen, så udbruddet kan få lang snor, medmindre en mand, der er småfarlig for klassementet, sidder med. Vi forventer dog stadig at både Astana og Movistar kan finde på at køre hårdt til allerede på andensidste stigning og måske endda lancere et angreb langt ude fra, for det er nu, de skal ryste Roglic, hvis det skal lykkes i år, da sidste uge er lettere end denne uge. Selvom Lopez måske ikke kan gøre det færdigt, tror vi derfor, de vil forsøge, da han ikke plejer at give op. Derfor har favoritterne naturligvis også en chance, hvis det viser sig, at Roglic kan isoleres eller viser svaghedstegn. Sandsynligvis vil vi se en top 15 bestå af en blanding af udbryddere og klassementsfolk. Vi anbefaler derfor også, at man går med en 3-6 klassementsfolk fra omkring top 10 og fylder resten med udbrudskandidater.

Must haves

Som sagt ville vi beholde dem, du nu har af Valverde, Roglic, Quintana, Pogacar, Lopez og Majka, og kun skifte en af dem, hvis du virkelig tror gevaldigt mere på en anden af de seks nævnte. Pogacar og Valverde var nede og kysse asfalten i styrtet i dag, men melder begge, at der kun er tale om overfladiske skræmmer og intet alvorligt, så det satser vi på.

Antager man, at man ingen havde fra top 6, ville vores must haves være Roglic og Pogacar.

Gode sats

Antager vi igen, at man ingen havde fra top seks, ville gode sats være de resterende fire her fra, altså Valverde, Quintana, Lopez og Majka.

Andre gode sats er:

Wilco Kelderman og Pernsteiner, der forsat er godt med i klassementet og begge ser ud til at bejle fint til en samlet top 10, mens vi har lidt mere tvivl i forhold til Teuns, der også var i asfalten i dag.

Fordi udbruddet har så gode muligheder bliver Marc Soler, Mikel Nieve og Pierre Latour også gode sats i dag. Soler er flyvende og får måske lov at være forpost i morgen, mens Latour så ud til at spare godt på kræfterne i dag, og Nieve passer perfekt til en dag som i morgen og skal ikke længere arbejde hårdt for Chaves.

Andre gode udbrudskandidater og billigt fyld

Higuita
Chaves
Martinez
O. Rodriguez
 
Herrada (Bjergtrøjen ser ud til at være et mål)
Eg
Ghebreigzabhier
Edet (er fortsat i top 10, men vi tvivler på det holder i morgen)
Bouchard (bjergtrøjen er et mål)
Guerreiro
Knox (var involveret i styrtet, vi ved ikke hvor slemt endnu)
Frankiny
C. Rodriguez

Dagens joker:

Han koster en formue, men Jakob Fuglsang kunne godt være en interessant outsider til morgendagens etape, der passer ham rigtig godt. Og vi tror, han får lov at gå i udbrud. Får udbruddet for lang snor, eller mangler Lopez kræfterne, kan han få lov at køre egen chance, for Astana vil nok gerne mindst have en etapesejr med hjem. Til prisen er han derfor dagens joker.

Tilbage til forsiden