Den tunge regn udeblev på dagens etape, og dermed blev den ikke lige så hård, som vi frygtede. Det endte rimelig forventet med en decimeret spurt, vores favorit til en spurt, Ewan, slog til. I morgen gælder det årets anden enkeltstart – en hård en af slagsen, der for alvor vil vise, hvem der skal i offensiven, og hvem der skal forsvare i næste uge, når feltet endelig rammer bjergene.

Først handler det på 9. etape om lidt over 34 kilometers enkeltstart, hvoraf den første halvdel er en blanding af flad og let stigende, inden ruten slutter af med et stigende brag i lilleput-nationen San Marino. Den afsluttende stigning begynder med 12 kilometer igen og er delt op et par sektioner, hvor den første del stiger med 6,7 % i snit over 5,4 kilometer, inden et relativt fladt stykke, hvor der skal trækkes luft ind. De sidste 2,2 kilometer stiger nemlig med 6,4 % i snit og har et midterstykke, der når 9 % over 500 meter, inden det flader en smule ud mod toppen.

Vejrudsigten

Regnen udeblev stort set på 8. etape, men til gengæld kan den komme ret voldsomt i morgen det meste af eftermiddagen. Det står dog til at aftage hen på eftermiddagen. De våde veje kan naturligvis få indflydelse, men der er dog ingen lange og tekniske nedkørsler til direkte at gøre det farligt.

Etapens udfald

Der er ikke så meget at sige her, det bliver en hård enkeltstart, hvor klassementsfolk og dygtige klatrere med gode motorer skal kæmpe om sejren. Det bør være for hårdt for klassisk enkeltstartsrytter måske med undtagelse af Campenaerts, der på en god dag kan køre i top 15, men vi tvivler.

Hvilke ryttere skal købes?

Det handler om at skabe den gode stamme af 4-5 klassementsryttere og 3-4 ryttere, som er nogenlunde billige og som køre godt nok til at komme i top 15 eller mindst give holdbonus, uden at miste for meget tid. Optimalt går man efter alle 8 i top 15, hvilket der bør være rimelig god mulighed for på denne etape.

Must haves:

Roglic (11,6)
Yates (11,3)
Jungels (6,6)
Vi regner med at Roglic og Yates skal køre om sejren, og naturligvis er Roglic favorit, men det kan blive tæt. Jungels er også et rigtig fint bud på outsider, da han kun bliver bedre og bedre jo længere, man kommer i løbet, og jo længere distancen er, og til prisen er han derfor et must.

De satsede:

Conti (5) – kan på en god dag fyre en fin ITT af og køre i top 15, og han har så stort forspring, at trøjen bør være mulig at holde. Men begge dele er usikkert, da han er svingende.

Nibali (10,1) – Han er dyr, men virker flyvende, og på dagen kan han overraske og måske endda true Roglic og Yates. Men det trækker en stor del af budgettet at have alle 3.

Bud folk, der kan køre i top 15 i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Hart (4,2)
De la Parte (3,1)
Mollema (6,8)
Ion Izagirre (7) – Mulig holdbonus fra Lopez
Lopez (10,3) – Mulig holdbonus fra Izagirre
Oomen (6,1) – ligger fint til også at få klassemenstpoint
Sivakov (4)
Campenaerts (4)
Kangert (5)
Gallopin (5,3)
Bilbao (7) – mulig holdbonus fra Lopez og Izagirre
Carthy (4,5)
Chaves (6,5) – Mulig holdbonus fra Yates
Carapaz (8)
Majka (7,8)
Ulissi (5)
Formolo (6)
Pozzovivo (7) – Mulig holdbonus fra Nibali, men har været styrtet
Caruso (4,6) – Mulig holdbonus fra Nibali, men har haft feber og føler sig efter eget udsagt fortsat lidt svag.
Knox (2,9) – utallige styrt og uheld de første dage, og vi ved ikke rigtigt, hvor vi har ham i øjeblikket.

Tilbage til forsiden