Det blev som ventet til endnu et udbrud på 7. etape, hvor Pello Bilbao fortsatte Astanas gode takter for i år ved at slå Tony Gallopin og Davide Formolo. Desuden vil etapen huskes for, at vi desværre mistede en ellers stille og roligt lovende kørende Gaviria, som nu er udgået – det samme er også Laurens De Plus. Tabet af De Plus svækker Roglic fremadrettet, som nu har mistet en vigtig løjtnant på et hold, som allerede på forhånd var dårligere end Yates’ Mitchelton-Scott. Det bliver spændende at følge slaget i bjergene, som nu kun er blevet endnu mere åbent.

Men før vi helt når til bjergene, så er der altså lige en række etaper endnu. Den første er 8. etape, som du selvfølgelig kan læse meget mere om i denne optakt.

Vejrudsigten

Regn, regn og atter regn. Giroen har virkelig været plaget af vejrekstremerne i år, og i morgen er altså heller ikke en undtagelse.

Etapens udfald

8. etape kunne meget vel komme til at minde lidt om både 6. og 7. etape. Den næste etape byder nemlig på en enkeltstart, som favoritterne gerne vil spare sig til og efterfølgende skal sprinterne med garanti igen til fadet. Derfor er det altså sidste chance i et stykke tid for lykkefuglene. Og selvom Ackermann har været flyvende i det her terræn og potentielt kunne tro på endnu en sejr i en massespurt, så hælder vi altså i dag med 60/40 til udbruddets favør – specielt fordi der virkelig er tale om en lang etape. McCarthy har været i udbrud hele dagen i dag, og Majka og Formolo bruger næppe kræfter på at hjælpe i forfølgelsesjagten, så ansvaret må ligge hos de sprinterhold, som endnu ikke har fået en sejr.

Hvilke ryttere skal købes?

Usikkerheden betyder, at man virkelig skal tænke sig om i dag. Man har formentlig allerede et hold bestående af udbrudskandidater, og det er dejligt billigt at beholde dem, så det hele handler lidt om, hvor meget man vil gamble eller ej. Hos Det 3. Hjul anbefaler vi den gyldne middelvej, så man er dækket ind uanset hvad, og så der er inspiration til alle, uanset om man vil gå den ene eller anden vej.

Must haves:

Valerio Conti (4,8)
Var kortvarigt ved at smide trøjen i dag, men der kom styr på tropperne, og derfor er han selvfølgelig et klogt valg i morgen, da han er sikre point uanset, om det bliver det ene eller det andet udfald.
Pascal Ackermann (9,8)
Han vinder formentlig sprinten, hvis det skulle ende samlet, så hvis man skal have en sprinter på sit hold, så er det naturligvis ham. Tror man ikke på sprint, så skal man naturligvis undlade ham, da han er et dyrt indkøb, som skal sælges igen efter etapen.

De satsede:

Ewan (9)
Viviani (11,1)
Demare (8,7)
De er uden tvivl (foruden Ackermann) de tre hurtigste mænd tilbage efter Gaviria er udgået, så tror man på sprint, så er de alle gode sats. Men da vi tror mest på udbrud, så vil vi naturligvis anbefale, at man enten dropper dem eller nøjes med en af dem, og her går æren umiddelbart til Ewan.

Bud på udbrudsryttere og/eller late attack i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

De Gendt (4,4)
Masnada (3,9)
Cattaneo (3,7)
Neilandts (2,9)
Bakelants (4)
Vuillermoz (6)
Battaglin (5)
Vendrame (3,1)
Ulissi (5)
Gasparotto (3,9)
Kangert (4,9)
Warbasse (3)
Ciccone (3,7)
Madouas (3,9)
Geoghegan Hart (4,1)
Gallopin (5,2)
Sénéchal (3,6)
Brambilla (3,9)
Carapaz (7,9)

Bud på andre sprintere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Consonni (4,1)
Cimolai (4,6)
Nizzolo (6,9)
Moschetti (3,6)
Gavazzi (3,6)
Haller (3,4)
Belletti (4,7)
Canola (3,4)

Tilbage til forsiden