Vejrudsigten

Vejrudsigten siger endnu en behagelig dag. Skyfrit, solskin og formentlig ikke vind, som kan lave rav i den. Så det burde ikke spille den store rolle for rytterne i dag.

Taktisk tilgang:

Det ser minsandten endnu engang ud til, at vi skal se de store puncheurs duellere. Det er dog en hårdere etape end på 3. etape, så der er selvfølgelig altid en risiko for, at et stærkt morgenudbrud bliver svært at kontrollere, og vi dermed skal se årets første udbrudsetape. Uanset udfaldet er det dog formentlig mange af de samme typer, som kunne finde på at gå i udbrud og flere af dem ligger godt til i klassementet, og har man spillet lidt konservativt, så har man dem formentlig allerede på holdet, så det burde være den mest sikre vej at gå.

Der er dog naturligvis en god sjat sprintere, som uanset hvad ikke burde have en chance og de skal selvfølgelig smides igen:
Viviani, Ewan og Groenewegen og lign. Etapen burde umiddelbart også blive for hård for folk som Colbrelli og Trentin, så her bør man også overveje, om de også skal lade livet. Ewan er altid lidt 50/50. Nogle gange falder han helt igennem andre gange kan han sidde med.

Hvis du vil vide mere om ruten og dagens mulige scenarier, så husk at lytte til vores optakt på Spotify, iTunes i din Podcast-app eller lige her.

Must haves:

Julian Alaphilippe
Franskmanden er allerede i gult, og så er han i øvrigt en af de helt store favoritter til 5. etape. Der er ikke så meget diskussion, han skal selvfølgelig på holdet! Han kan både gå i udbrud eller vinde med sit punch.

De gode sats:

Michael Matthews og Wout van Aert
Ligger ligesom Alaphillipe godt til i klassementet og er begge kandidater til etapesejren i både udbrud og decimeret sprint.

Maximillian Schachmann
Etapen passer ham rigtig godt, og da etapen formentlig bliver for hård for Sagan, så må det være ham der får chancen. Skulle Sagan overraskende holde hjem, så er der selvfølgelig også mulighed for holdkammerat point.

Alberto Bettiol
Var uheldig med punktering på et afgørende tidspunkt på 3. etape, men vi har stadig forventninger til Italieneren, så vi håber på mere held til ham i denne omgang.

Det billige fyld:

Tim Wellens (Udbrud + bjergtrøje)
Smed 6 minutter på dagens etape og ligner dermed en mand, som vil på togt og forsvare sin bjergtrøje. Bliver han alligevel i feltet, så er han også en god afslutter.
De Marchi (Udbrud)
Smed 3 minutter på dagens etape, og kunne derfor også ligne en følgesvend til Wellens.
Jesus Herrada (Udbrud)
Vi har store forventninger til ham i år, og i morgen kunne godt være første gang vi ser ham i aktion.
Alexey Lutsenko (Udbrud)
Har set flyvende ud og kunne snildt være en mand, der kunne gøre arbejdet færdigt i et evt. udbrud.
Tiesj Benoot (Udbrud)
Burde også have udset sig denne etape.
Lilian Calmejane (Udbrud)
Han fik testet benene af i dagens finale, og det kunne meget vel være et tegn på forberedelserne til et udbrud på 5. etape.
Xandro Meurisse (Udbrud)
Wanty har som altid været meget aktive i løbet. Meurisse har indtil videre virket en anelse interesseret i bjergtrøjen, så hvorfor ikke prøve igen.

Dagens Jokere:

Alejandro Valverde
Vi nævnte ham også på seneste puncheuretape, og heller ikke denne gang tør vi at gå helt udenom ham. Jovist er han en dyr herre, men man skal bare aldrig afskrive ham på denne slags etaper.

Peter Sagan
Man må aldrig udelukke ham, så har man ham allerede på holdet, så skal man selvfølgelig overveje en ekstra gang før man smider ham.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden