Det blev som ventet en vindblæst dag, som endte med en massespurt i hård modvind, og det skarpe sving fik også betydning for dagens top 15. Ackermann begyndte sit spurt for tidligt i modvinden, og Viviani blev lidt kontroversielt deklasseret, så det hele endte med en sejr til Gaviria. Det er svært at gardere sig mod deklassering og vind, men selv ramte vi dog forsat 5 i top 8 og 6 i top 15, og rykkede samlet frem. Bortset dog fra Jonas, der (måske ligesom flere af jer) desværre blev ramt af en fejl angående starttidspunkt fra holdet.dk’s side i går, og derfor fik tilbagerullet alle sine handler. Derfor bliver det svært for ham at komme tilbage, men heldigvis er vores fælleshold også fortsat med i toppen.

Nu gælder det så 4. etape, og det er en mere kompliceret sag med forskellige muligheder. Der er tale om en etape på hele 235 kilometer i ujævnt terræn gennem landskabet i regionerne Toscana og Lazio. Selvom der ikke er nogle meget krævende stigninger, kan længden og det ujævne terræn tale til et udbruds fordel. Især fordi, sprinterne ikke har de store muligheder denne dag, bortset fra de ret klatrestærke, da de sidste to km stiger med 4,4 % i snit og det sidste stykke med cirka 3,5 %.

Vejrudsigten

Der er ikke det store at sige, det bliver en rimelig rolig dag i forhold til vinden, men der er risiko for byger i løbet af dagen.

Etapens udfald

I vores podcast var vi ret sikre på et udbrud, men er nu nærmere 60-40 i udbruddets favor. Den meget, meget rolige dag på kontoret her på 3. etape samt en manglede sejr til Ewan, kan betyde, at feltet kommer samlet til mål, og så bliver det en kamp mellem klatrestærke sprintere, puncheurs og favoritter med god afslutning, der vil stjæle bonussekunder. Hvis det på den anden side bliver et udbrud, kan Roglic muligvis smide trøjen til en udbryder for at lette presset.

Hvilke ryttere skal købes

Som I kan læse, er det alt i alt en ekstremt uforudsigelig etape med et utal af muligheder, og i sådan en situation er det generelt bedst at spille nogenlunde sikkert med en stamme af klassementsryttere og et par bud på udbrydere og stærke sprintere.

Must haves:

Roglic (11,25) – det er umiddelbart sikre klassementspoint og en god mulighed for vinder i et decimeret felt.
Ewan (8,7) – Ewan er den mest klatrestærke sprinter på papiret, og ved at det er her han kan slå de andre sprintere i en decimeret spurt. Da mange har ham og sikkert gerne vil have ham på 5. etape kan der også spares transfers.

Sats:

Demare (8,4) – I topform kan han normalt godt sprinte på en mindre finalebakke, men vi har lidt vores tvivl. Og til prisen er han derfor lidt et sats.
Yates (11,1) – Det samme gælder for Yates – han kan vinde en decimeret spurt og er nogenlunde sikre klassementspoint.

Bud på udbrydere og hurtige folk i decimeret spurt i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Ulissi (4,6)
McCarthy (4,1)
Vendrame (3)
Battaglin (Osb, var I asfalten og forslået) (5)
Madouas (3,6)
Hart (obs, styrtede på 3. etape (4)
Conti  (Osb, skal måske arbejde for Ulissi) (4)
Brambilla (5)
Cimolai (4,7)
Formolo (5,6)
Masnada (3,5)
Jungels (6,5)
Gallopin (5)
Gavazzi (3,6)
Lobato (3,5)
Gasparotto (4)
Vuillermoz (6)
De Gendt (4,5)
Caruso (4,6)
Canola (3,5)

Tilbage til forsiden