Ruteprofilen på 20. etape af Giro d’Italia 2019

19. etape blev som forudset en lidt fesen etape, hvor stigningsprocenterne i finalen ikke var høje nok til at gøre en forskel blandt favoritterne. Det blev derfor et udbrud, der holdte hjem. Vi er rigtig glade for at se Chaves tilbage på den største scene. Personligt er jeg meget glad for at se den store fremgang, da jeg spåede ham til sejr i Lombardiet Rundt i vores optaktsafsnit inden sæsonen. Så fortsæt endelig den flotte fremgang – du lille glade mand!

Nu skal Giro d’Italia 2019 afgøres! 20 etape bliver uden tvivl et festfyrværkeri. Du kan høre hvorfor vi tror dette, flere detaljer om ruten og afslutningen i vores optakt-afsnit, der kan findes i din Podcast app, på Spotify eller iTunes lige her!

Vejrudsigten

Der er 20% chance for regn på 20. etape. Med så mange forholdsvis teknisk svære nedkørsler i mente, krydser vi fingre for tørre veje! Temperaturen er fornuftig og vil derfor ikke have den store indflydelse på etapens udfald.

Etapens udfald

Alle andre hold end Movistar er interesseret i, at 20. etape bliver et stort kaos. Vi vil derfor med stor sandsynlighed se tidlige angreb fra både Mitchelton-Scott, Astana og Bahrain. Yates, Lopez og Nibali vil uden tvivl gå all in med angreb på årets Cima Coppi, Passo Manghen. Yates vil vi sikkert se angribe allerede på Cima Campo. Mitchelton-Scott, Astana og Bahrain vil uden tvivl placere en masse hjælperyttere i morgenudbruddet, der så senere på etapen vil kunne hjælpe de tre kaptajner i deres store kupforsøg. Vi tror dog, at de får svært ved at få skovlen under den stærke Movistar duo!

Must haves:

Carapaz (9,8), Nibali (11,5) og Lopez (11,0)
Det kunne godt lugte lidt af, at denne trio kunne ende med at køre om sejren på 20. etape!
Ciccone (4,9). Intet tyder på at den unge italiener er ved at være flad og med Cima Coppi (Passo Manghen), hvor han alene kan hente 50 bjergpoint, så er der en stor vækst at hente ved Ciccone, hvis man ligesom os tænker, at han vil cementere sin triumf på 20. etape!

De satsede

Landa (9,1) virker næsten som bedste mand i bjergene. Han kan dog risikere at blive ofret i holdets tjeneste på 20. etape. Det er nemlig ikke usandsynligt, at han kommer til at føre en hel del for Carapaz. Dette gør desværre, at det kan blive meget svært for ham at vinde etapen. De kan dog også vælge at lade ham angribe og se, hvordan Carapaz’ konkurrenter vil reagere på dette. Han vil helt sikkert selv være fan af den sidste taktik, men den første mere konservative taktik virker mest sandsynlig og fornuftig.

Yates (12,1) har holdt sig lidt i ro de seneste dage. Har han mon sparet kræfter sammen til et sidste brag? Vi vil helt sikkert se et voldsomt aggressivt kørende Mitchelton-Scott hold, der vil angribe i øst og vest. De vil sandsynligvis forsøge at få Nieve og Hamilton med i det tidlige udbrud, og så skal Yates selv køre op til dem sidst på første stigning eller på Passo Manghen. Om det vil lykkes er mere tvivlsomt, men lad os nu se! Han kunne godt ende med at køre en god placering hjem på 20. etape.

Carthy (4,8) forsætter med at køre helt enormt flot. Mon ikke han endelig vil forsøge at gå med i et udbrud her på 20. etape. Uanset hvilken taktik han vælger, så virker han som en sikker mand i top 10 på 20. etape.

Majka (8,7) så ud til at have fundet benene igen på 19. etape. Han skal nok være at finde i top 10 på 20. etape, men er grundet sin placering i klassementet ikke kandidat til at vinde etapen.

Roglic (13,2) så bedre ud på 19. etape, men her var procenterne virkelig heller ikke voldsomme. Vi tror nok han skal køre sig en smule op og lave en hæderlig 5.-6. plads på 20. etape, men vi har svært ved at se ham køre med om sejren.

Resterende klassementsryttere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Mollema (7,8)
Sivakov (4,3)
Formolo (6,3)
Zakarin (8,5)
Polanc (4,7)

Udbrudskandidater i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Vi tror som sagt ikke særlig meget på udbruddets chancer på 20. etape (medmindre man kalder angreb af Lopez med 130 km igen for udbrud). Favoritterne vil køre så aggressivt, at top 10 på etapen derfor med stor sandsynlighed vil være proppet med klassementskaptajner. Hvis der skulle være nogen, der kunne blande sig i top 15 via et udbrud, som vi ikke allerede har nævnt, skulle det være:

Dunbar (3,5)
Madouas (4,1)
Masnada (4,7)
Sosa (5,8)
Dombrowski (3,6)
Nieve (5,5)
Caruso (5,1)
Hamilton (4,2)

God fornøjelse og husk at lytte til vores optaktsafsnit lige her!

Tilbage til forsiden