For folk der har hørt vores podcast optakt til 17. etape, så kommer det næppe som en overraskelse, at vi okay tilfredse med dagens udfald på 16. etape. I vores indledende samtale runder vi 12.-15. etape og kommer samtidig med vores forudsigelser for den sidste uge. Forudsigelser, der altså er kommet godt for land med resultatet af 16, etape. Hvis du ikke har hørt afsnittet, så kan det findes her! I dette afsnit kan du også finde en nærmere beskrivelse af dagens etape.

Vejrudsigten

Efter en regnvåd afslutning på 16. etape, så er der større chancer for tørre veje på 17. etape. Der er i skrivende stund ca. 20% chance for regn – med beskrivelsen mulighed for spredte tordenbyer. Det altså derfor ikke udelukket, at vi vil se regn på etapen.

Etapens udfald

Vi troede, at favoritterne ville køre om sejren på 16. etape. Denne forudsigelse ødelagde brølstærke Ciccone med en imponerende sejr foran påhænget Jan Hirt. En sejr til udbrud på 16. etape har blot øget vores overbevisning om, at vi på 17. etape vil se et favoritfelt køre om sejren. Især Mitchelton-Scott og Astana kunne tænkes at forsøge at skabe samling til sidst, og sætte deres lid til deres lidt formsvage, men stadig godt klatrende kaptajner Yates og Lopez. Vi udelukker dog ikke muligheden for, at et udbrud kan holde hjem, hvis førnævnte hold får placeret Bilbao, Izagirre, Hamilton eller Nieve i udbruddet (de fire ryttere, der må væres deres bedste chancer for sejr). Vi tror dog, at Yates har så meget at skulle have sagt, at han vil forsøge, at han vil sætte sine store motorer på arbejde for at se om benene er klar til en etapesejr. 17. etape er næsten sidste chance! Ligesom Lopez må have fornyet tro på egne evner efter dagens flotte angreb på Montirolo.

Must haves:

Carapaz (9,4) og Nibali (11,3)
Det ligner mere og mere en duel om sejren i årets udgave af Giro d’Italia. Hvis favoritfeltet kommer til at køre om sejren, så er begge sikre i top 5. Der er intet, der tyder på, at de er ved at køre trætte. Tværtimod.

De satsede

Landa (9,0) ser rigtig godt kørende ud, men han kan ende i en situation, hvor han skal lukke huller og derfor ikke får muligheden for at køre om en etapesejr.
Yates (11,9) har vist svaghedstegn, men på en knap så hård etape med en stejl kort stigning til sidst, der passer ham rigtig fint, kunne han godt være et frækt bud på en etapevinder.
Lopez (10,8) Samme som Yates!
Carthy (4,9) har timet formen helt perfekt til bjergene. Han bør være en sikker mand i top 10, så der er rigtig god værdi for pengene i ham.
Roglic (13,0) bør egentlig godt kunne sidde med på denne stigning og har en god spurt. Så vi vil ikke udelukke, at han lige netop i morgen kan gå i top 3 på etapen. Vi vil dog umiddelbart fraråde at købe ham grundet det store transfergebyr.

Resterende klassementsryttere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Mollema (7,7)
Majka (8,5)
Sivakov (4,2)
Zakarin (8,5)
Polanc (4,7)

Udbrudskandidater i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Madouas (4,1)
Vuillermoz (5,9)
Brambilla (4,1)
Ciccone (4,8)
Formolo (6,3)
Jungels (6,6)
Sosa (5,9)
Dunbar (3,6)
Masnada (4,5)
Hamilton (4,1)
Kangert (5,1)
Neilands (2,5)
Dombrowski (3,6)
Nieve (5,4)
De Gendt (4,6)
Ulissi (4,8)
Plaza (3,2)
Bilbao (7,0)
O’Connor (4,3)
Serry (3,6)
Cattaneo (4,2)
Izagirre (7,0)
Pozzovivo (7,1)
Hindley (2,7)
De La Parte Gonzalez (2,9)
Caruso (5,2)
Gebreigzabhier (2,2)


Held og lykke!

Tilbage til forsiden