15. etape af Giro d’Italia 2019

14. etape gik som forventet. Carapaz levede op til vores forventninger og er ny mand i den lyserøde førertrøje! Det bliver spændende at følge ham i løbets sidste uge! Vi håber ligeledes I fulgte vores råd og holdte jer fra Mollema og Zakarin, der som forventet var ramt efter deres store indsats på 13. etape!

Nu gælder det 15. etape! Etapen går fra Ivrea til Como. Den første 2/3 af etapen er meget flad. De sidste 80 km er meget kuperet og finalen er næsten en kopi af 2015 og 2017 versionerne af Lombardiet Rundt, hvor Nibali vandt begge udgaver! Måske vil vi se den rutinerede haj i angreb i finalen!

Vejrudsigten

Der er på nuværende tidspunkt ca. 20% chance for regn i finalen. Der er nogle teknisk svære nedkørsler, så lad os håbe på tørre veje!

Etapens udfald

Normalt ville en lang etape med en afslutning som denne være en selvskrevet etape for udbrydere. Hvad får os så til at tvivle en lille smule? Vi ser et utrolig sultent felt af klassementsryttere, og så er der hviledag dagen efter. Dette betyder, at holdene ikke er bange for at bruge deres hjælperyttere til at holde styr på et udbrud. Hvis etapen lå placeret på et hvilket som helst andet tidspunkt i Giroen, så ville vi være på 90/10 i udbruddets favør. Nu er vi mere på 70/30, men dog stadig med udbrudssejr som det mest sandsynlige udfald.

Hvilke ryttere skal købes?

Vi tror som sagt på en udbrudssejr. Det betyder, at vi vil anbefale et mix af klassementsryttere og oplagte udbrudskandidater på dit hold i Girospillet på Holdet.dk. Efter 9 km af etapen kommer rytterne til en 4 km lang og forholdsvis hård stigning med passager med op mod 10% i stigning. Denne knold betyder, at der vil være større chance for at ramme rigtigt blandt de mange udbrudskandidater. Dem der har noget at køre med, vil med stor sandsynlighed også være at finde i udbruddet på 15. etape.

Must haves

Roglic (12,8). Forhåbentlig har du allerede Roglic og så er der absolut ikke nogen grund til at skille dig af med ham. Han ligger 2 i klassementet og giver derfor rigtig god vækst.
Carapaz (8,9) er selvfølgelig et must have for 2. dag i træk!
Alle dyre klassementsryttere i top 10. Generelt skal du ikke sælge dyre klassementsryttere, der ligger med i toppen, og som du tror på vil gøre det godt på 16. etape.
Hvis vi skulle gætte på to ryttere, der har sat et stort fedt kryds ved 15. etape af årets Giro d’Italia, må det være Diego Ulissi (4,8) og Alexis Vuillermoz (6,0). Ulissi har måtte arbejde – først for Conti og senest for Polanc. Nu er det endelig den rutinerede italieners tur til at shine! Vuillermoz var rasende over at misse udbruddet på 12. etape. Den fejl laver han ikke igen!

Andre udbrudskandidater i prioriteret rækkefølge:

Madouas (4,2)
Brambilla (4,1)
Jungels (6,7)
Kangert (5,1)
Carthy (4,6)
Gallopin (5,2)
Izagirre (6,9)
Bilbao (6,9)
Caruso (5,0)
Ciccone (4,3)
De la Parte (2,9)
Dunbar (3,6)
Neilants (2,7)
De Gendt (4,7)
O’Connor (4,4)
Masnada (4,2)
Conti (5,3)
Vervaeke (2,7)
Cattaneo (3,7)
Pozzovivo (7,0)
Chaves (6,5)
Pedrero Lopez (3,2)
Serry (3,7)
Hamilton (4,1)
Gebreigzabhier (2,2)
Formolo (6,1)
Antunes (3,2)

Held og lykke!

Tilbage til forsiden