14. etape af Giro d’Italia 2019

Årets første store bjergetape skuffede absolut ikke. Et utrolig bredt og stærkt favoritfelt lover godt for Giroens sidste uge. Primoz Roglic ligner en mand i kontrol, men det kan blive en rigtig lang uge, da hans hold er præcis så svagt, som vi havde forudset. Nu gælder det 14. etape. Husk, du kan høre vores tanker om 14. etape i vores podcast afsnit. Her snakker vi blandt andet om Roglic, som vi tror kan komme lidt i problemer for første gang i årets Giro d’Italia.

14. etape går fra Saint Vincent  til Courmayeur og byder på 131 km konstant klatring. Det er årets korteste etape, hvilket plejer at være ensbetydende med aggressiv kørsel og action fra start til slut. Vi tror, at det her bliver en af årets bedste etaper. Den sidste kategori 1 stigning, Colle San Carlo, er 10,5 km lang og stiger med 9,8% i snit. De 9,8% i mere eller mindre jævnt fordelt over hele stigningen. Der er altså ingen chance for at trække lidt luft ind undervejs på stigningen. Det er svært at forestille sig, at det bliver andre end top 10 favoritterne, der kommer til at slås om sejren på denne etape. Vi anbefaler derfor også at sætte næsten fuldt hold med klassementryttere.

Vejrudsigten

Det kunne godt ligne en våd dag for rytterne. Dette kan blive meget afgørende. På etapen er flere lange og teknisk svære nedkørsler. Vi krydser fingre for, at alle favoritter holder sig på cyklen, men det er desværre ikke umuligt, at vi vil se styrt på 14. etape.

Etapens udfald

Vi tror og håber på en stor angrebslyst fra både Astana og Movistar, men også Trek og Mitchelton-Scott kunne tænkes at ville afsted tidligt på dagens etape. Vi tror på en klassisk actionfyldt kort bjergetape, hvor Lopez eller Carapaz sender et par hjælperyttere i udbruddet, der kører allerede på første kategoriserede stigning og håber på, at begge førnævnte ryttere angriber fuldt ud på Colle San Carlo. En stigning, der bør være svær nok til at ryste Primoz Roglic, der sandsynligvis bliver isoleret uden holdkammerater allerede op af dagens første kategori 1 stigning.

Hvilke ryttere skal købes?

Vi vil som sagt anbefale næsten et fuldt hold af klassementsryttere til Girospillet på Holdet.dk. Der vil helt sikkert køre et udbrud i starten, og ryttere som Ciccone og Masnada vil derfor sikkert ikke være helt dumme at have i dit mix med bedste klassementsryttere.

Must haves

Roglic (12,6). I årets Giro virker det til, at det er mere fornuftigt at satse på bredden frem for de helt dyre drenge. Roglic kommer sandsynligvis ikke til at vinde ret mange etaper, da han har råd til at køre konservativt. Men han går med stor sandsynlighed i førertrøjen her på 14. etape, og derfor er han selvfølgelig et must have.
Ciccone (3,8) har igen bjergtrøjen. Han så rigtig godt kørende ud på 13. etape og vil helt sikkert være at finde i udbruddet på 14. etape og skaffe vækst via de mange bjergpoint, som han får skrabet sammen. Chancen for top 15 er desuden bestemt til stede.
Carapaz (8,3) ligner mere og mere en kandidat til at tage 3. pladsen efter Roglic og Nibali, der stadig er vores to største favoritter.
Landa (8,3) har genfundet sin storform. En af disse to Movistar-ryttere kunne ligne et godt bud på en etapevinder. I en favoritgruppe på 5-6 mand på sidste stigning vil de sandsynligvis kunne udnytte deres overtag og fremragende form til at levere endnu et top resultat.
Lopez (10,3) er sammen med de to Movistar-ryttere vores bedste bud på en etapevinder. Astana vil helt sikkert forsøge at sætte et stort angreb op for den unge columbianer, der modsat Movistar-rytterne har lidt mere tid at give af og derfor lettere kan få frihed til at køre væk. Vi ville vælge en af disse tre som kaptajn.

De satsede

Zakarin (8,5) tog en utrolig flot sejr på 13. etape. Han ligger rigtig godt til i klassementet og vil derfor give fin vækst på 14. etape. Han har det dog med at være lidt ustabil, og det vil derfor ikke undre os, hvis han kører en knap så god 14. etape. Men han skal dog nok blive 6-8 stykker på etapen.
Majka (8,1) virker utrolig stabilt kørende. Vi tror han har rigtig gode muligheder for at nuppe en etapesejr i årets Giro – måske bliver det allerede på 14. etape!
Nibali (10,3) er godt kørende, men vi tror, han gemmer lidt i banken til de sidste store bjergetaper. Han holder sig sandsynligvis til Roglic for nu – medmindre regnen skaber lidt kaos, så er den rutinerede haj ikke bange for at bide fra sig!
Sivakov (4,1) virker stabilt godt kørende. Han vil sandsynligvis også være at finde i top 10 på 14. etape. Vi er dog lidt bange for om han kan gå ned i den sidste uge, men mon ikke kræfterne holder i hvertfald til 14. etape.

Klassement/udbrudskandidater i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Holdkammeraten Sosa (5,9) er et rigtig godt bud på en rytter, der vil være at finde i morgendagens udbrud. Både med tanke på, at han vil kunne hjælpe Sivakov i finalen, men også for måske at køre egen chance.
Kangert (5,1) og Carthy (4,5) fortsætter med at imponere. De skal nok begge med i et udbrud for at lave et stort resultat, men det er bestemt heller ikke umuligt.
Mollema (7) var ude på det helt store ridt på 13. etape. Dette kan godt koste den ellers velkørende hollænder her på 14. etape.
Chaves (6,5) gik ned på 13. etape, men modsat Yates, så gav han helt op og trillede nærmest i mål. Dette kan betyde, at han måske har kræfter i overskud til en stor triumf i Giroens sidste uge. Om det allerede bliver på 14. etape er måske tvivlsomt, men det vil bestemt ikke overraske os.

Resterende ryttere i prioriteret rækkefølge

Hamilton (4,1)
Nieve (5,3)
O’Connor (4,4)
Pozzovivo (6,9)
Brambilla (4,2)
Jungels (6,7)
Bilbao (7,0)
Masnada (4,2)
Cattaneo (3,7)
Formolo (6,1)
Antunes (3,2)
Vuillermoz (5,9)
Izagirre (6,9)

Held og lykke!

Tilbage til forsiden