Ruteprofilen af 12. etape i Giro d’Italia 2019

Efter utallige flade etaper og et par tidskørsler, begynder det at ligne noget i årets Giro. Det har været en meget afventende og småkedelig start på løbet, men i morgen på 12. etape får vi endelige årets første rigtige stigning, og resten af løbet er der næsten bjerge på programmet hver dag.

12. etape er meget kort, kun 158 kilometer lang, og køres mellem Cuneo og Pinerolo. Cykelhistorie-nørder genkender måske bynavnene, da disse også var start- og målby på en etape i Giro d’Italia i 1949, hvor Fausto Coppi vandt en af sine mest legendariske sejre og slog den evige rival Gino Bartali med næsten 12 minutter. Etapen er da også en del af fejringen for 100-året for Coppis fødsel.

Til gengæld er sværhedsgraden i år langt lettere end etapen for 70 år siden, men rytterne skal dog over en kategori 1-stigning på cirka 9 km med et snit på 9,5. Den har top med 32 km igen, og den lange afstand til mål tegner til et udbruds fordel. Især med tanke på de kommende hårde dage. Kort inden mål kommer også en 500 lang bakke belagt med brosten og et snit over 13 % og et max på 20 %. Efter toppen af bakken er der cirka 2 kilometer igen.

Vejrudsigten

Ikke det store her, det bliver umiddelbart sol, over 20 grader og mild vind.

Etapens udfald

Det er en svær etape at sætte hold til, da der er mange interesser i spil. Det er en oplagt dag for et udbrud, fordi der er for langt fra sidste stigning til mål, til at klassementskaptajnerne vil forsøge det store, og fordi de kommende dage bliver afsindigt hårde. Da udbruddet har gode muligheder, vil starten sandsynligvis blive ekstremt hektisk, og det kan tage lang tid, før udbruddet er etableret.

Det er dog nok også Contis sidste mulighed for at holde trøjen, men spørgsmålet er, om UAE selv vil gå med i udbruddet med Ulissi og/eller Conti, eller om de vil forsvare og risikere at køre sig døde inden de kommende dage. Det kan også tænkes, at YAtes og Lopez vil se Roglic an og forsøge at køre fra ham på kategori 1 stigningen, men det virker satset. Der kommer mange muligheder. Angreb på Roglic og UAE’s interesse i at holde trøjen, er det eneste, der kan gøre, at udbruddet ikke holder hjem, men vi hælder klart mest til, at et udbrud skal køre om etapesejren.

Du kan høre flere overvejelser om etapen i vores optaktsafsnit

Hvilke ryttere skal købes?

Fordi etapen er så usikker, og fordi det er meget svært at spå om, hvem der ender i udbruddet, så anbefaler vi at finde en gylden middelvej, hvor man vælger en klassementstamme på 4-5 mand, der kan give sikre point. Heraf skal mindst 3, og især de dyre, kunne holdes de kommende dage, og derudover fyldes resten af holdet med 3-4 af de mest oplagte udbrydere.

Must haves:

Conti (5,3) – Vi går ud fra han, holder trøjen en sidste dag og derfor giver gode sikre klassemenstpoint.

Roglic (12,3) – God mulighed for en del klassemenstpoint med sin nuværende 2. plads. og han kan beholdes de kommende mange dage.

De satsede:

Masnada (4,2) – En billig mand, der giver fint med klassementspoint med sin nuværende 5. plads. Han bør sidde med hjem og kan beholdes de kommende dage, hvis man har lyst – måske forsøger han endda udbrud.

Ulissi (5) – er normalt en oplagt etapekandidat her, men fordi UAE har trøjen, risikerer han at arbejde for Conti, som vi tidligere har set.

Madouas (4,2) – egentlig en oplagt kandidat til etapen, men er desværre nok for godt med i klassementet til at få lov at gå i udbrud. Han er dog kandidat, og det gælder også, hvis det bliver samlet. Desuden er der ok mulighed for, at han giver klassementspoint, og han er billig at skifte ind og ud.

Carboni (2,9) – mulighed for klassementspoint og svag nok til måske at få lov til udbrud. På den perfekte dag går han i trøjen, omvendt kan han også falde igennem.

Bud på mest oplagte udbrudsryttere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Der kan reelt være 50-60 ryttere i spil, og det handler meget om, hvem der rammer det rigtige udbrud. Astana og Scott vil nok forsøge at få mindst en med hver, og det kan næsten blive hvem som helst. Mavefornemmelsen får en del indflydelse, og og her er vores bud på de mest oplagte.

Ciccone (3,9)
Vuillermoz (6)
De Gendt (4,7)
Bakelants (4)
Gallopin (5,2)
Vervaeke (3)
Brambilla (4)
Cattaneo (3,8)
Izzagire (7)
Dunbar (3,4)
Gasparotto (4)
Cataldo (3,6)
Nieve (5)
Chaves (6,5)
Dombrowski (3,5)
Formolo (6)
Neilands (2,9)
Pedredo (3,2)
Henao (3,1)

Husk at lytte til vores optaktsafsnit til 12. etape!

Tilbage til forsiden