Ruteprofil 10. etape, Tour de France 2019
Ruteprofil 10. etape, Tour de France 2019

Vejrudsigten:

Det bliver næsten 30 grader, så en virkelig varm dag i feltet, og desuden er der rimelig kraftig vind, hvilket kan betyde sidevind på sidste halvdel af etapen.

Taktisk tilgang:

Stik mod alle eksperter og bookmakeres forventninger blev det udbruddet og ikke en spurt, der afgjorde 9. etape. Heldigvis betyder det også, at det er de færreste, der har tjent mange point på dagens udbrud. Nu venter to dage med forventede massespurter, og derfor kan man roligt sætte sig et sprinterhold. På 10. etape foregår første halvdel af dagen fortsat i Massif Central, og er derfor relativt hård, men da feltet tog en ordenlig hviledag på 9. etape forventer vi feltet i morgen vil gøre alt for at det ender i en spurt, og flere at de hårdføre sprintere håber på, at den hårde start måske forbedre deres muligheder overfor de klassiske sprintere.

OBS: Desuden er der ifølge andre previews og Veloviewer få hundrede meter før mål en rampe, der stiger 8-10 % over cirka 100 meter og frem til cirka 150/200 meter før mål, og øger muligheden for folk som Ewan, Colbrelli, Matthews og Sagan.

Der er to måder at gå til de kommende to dage på, alt efter, hvor meget du vil satse, og hvilken måde, du vælger er helt op til din mavefornemmelse. Derudover er de to scenarier:

  1. Enten kan du vælge at beholde Julian Alaphilippe, der med god sandsynlighed kan holde den gule trøje og blive på holdet mindst frem til efter enkeltstarten. Desuden er der god mulighed for holdbonus-point fra Viviani de kommende to dage. Hans pris betyder dog, at du får svært ved at have mulighed for et hold, hvor de resterende 7 på holdet kan gå i top 15 og d-ermed udløse en stor etape-bonus, samt for at have mange af de dyre sprintere. I samme scenarie kan man overveje at beholde Bennett, hvis man har ham på holdet, da han er holdkammerat til Gronewegen og godt med i klassementet, men det mindsker yderligere dine muligheder for at få mange i top15.
  2. Du kan også vælge at skifte Alaphilippe og evt. Bennett ud for at få plads til 8 sprintere, der måske kan gå i top 15 og udløse den store etape-bonus, og måske du endda har plads til både Groenewegen, Viviani, Ewan og Sagan, hvis du smider Alaphilippe.

Der er ingen tvivl om, at mulighed 1. er det mestre sikre valg, og mulighed 2. det mest satsede valg, men som det altid er med sats, så kan mulighed 2 give flest point i overskud over de 2 etaper.

Must haves:

Vi har ingen must haves, for etapen i morgen er ret hård den første halvdel, den er meget lang, og der er risiko for rimelig hård sidevind på sidste halvdel. Desuden er der den korte, men ret stejle rampe i spurten, som gør det sværere for folk som Viviani og Groenewegen. Det er derfor ekstremt svært at sige, præcis hvem der er stærkest, da alle fire ting tæller for fx Ewan og Sagan, og derfor udligner den fordel Viviani og Groenewegen normalt har. Overordnet er det aller vigtigste, at du vælger de ryttere, du mener kan være på holdet begge dage, så du undgår for meget transfergebyr, og at du vælger de dyre sprintere, du tror mest på.

De gode sats:

Caleb Ewan. Vi tror forsat, at Ewan får en etapesejr i år, og det var meget tæt på, da Groenewegen sejrede forleden. Etapens hårdhed og afslutningen i morgen passer ham rigtig godt, og det er måske hans bedste mulighed for en sejr i år. Han bør kunne gå i top 3 begge dage.

Elia Viviani og Dylan Groenewegen
Er i flade spurter de største favoritter i en spurt, og med to sprint-etaper i træk kan begge være gode investeringer. Groenewegen ligner en mand, der er tilbage, og kun en punktering i spurten forhindrede Viviani og et perfekt lead out i at kæmpe tæt med Groenewegen om etapesejren sidst. Hvis begyndelsen af etape køres meget hårdt kan det dog betyde lidt tunge ben, måske især hos Groenewegen, og etapens lidt hårde spurt kan også gøre det svært for ham, men de bør begge sidde med i spurten. 

Trentin, Stuyven og Colbrelli har de fleste måske allerede fra seneste etape og de er alle oplagte at beholde på de kommende to etaper, især Trentin og Colbrelli, da de er hurtigere end Stuyven, og da Stuyven også lige har brugt en etape i udbrud. 

Michael Matthews
Han kan overraske på grund af rampen i spurten, så har man ham allerede er han måske smart at beholde i morgen, og evt. skifte ud med en mere klassisk sprinter på dagen efter hviledagen.

Alexander Kristoff viste gode ben på 5. etape og med den hårde start på dagen bør det være til normandens fordel. Der er dog en usikkerhed i, at holdkammerat Philipsen var endnu bedre på seneste sprinteretape, så måske han får lov igen. 

Giacomo Nizzolo
Kan på sine bedste dage gå på podiet, men mest realistisk er nok en plads omkring 5-8. 

Det billige fyld:

Andrea Pasqualon (Sprinter)
Jasper Phillipsen (sprinter måske selv, som vi sidst og ellers kammerat til Kristoff)
Maximiliano Richeze (holdkammerat til Viviani og mulighed for top15)
Jasper De Buyst (sidste mand i toget for Ewan og mulig i top15)
Mike Teunissen (holdkammerat til Groenewegen og mulig i top15)
Andre billigere holdkammerater fra til Gronewege, Viviani, Sagan og Ewan.
Mads W (sprinter måske, men holdets hieraki er usikkert)
Oliver Nasen (kan gå i top 15)
Alberto Bettiol (kan gå i top 15)

Dagens Joker:

Peter Sagan – har man ham, så skal man naturligvis beholde ham, da en top 5 er næsten sikker og mere end det er absolut også muligt. Har man ham ikke, så må det være op til ens mavefornemmelse, om man hellere vil gå med ham over de næste to dage end en af de andre dyre sprintere. Morgendagens etape begynder hårdt og har den lidt stejle rampe i spurten, hvilket kan vise sig at være en fordel for Sagan, men prisen er høj.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden