10. etape af årets Giro d’Italia 2019 – Holdet.dk

Vi fik overstået den 2. enkelstart i årets Giro, og man må sige, det virkelig satte nogle ting på plads. Roglic smadrede som forventet alle, Nibali forsatte den flotte kørsel, hvilket vi også regnede med, men Yates og Lopez havde overraskende dårlige dage. De skal virkelig på arbejde i bjergene, hvis sejren, ja bare et podie, skal inden for rækkevidde. Samtidig så vi overraskende god kørsel fra flere, heriblandt Mollema og Kangert. Og så må vi indrømme, at Campenaerts og Haga tog fusen på os, men de havde helt sikkert også stor fordel af at undgå regnen.

Efter hviledagen, mandag, skal vi gennem to meget klassiske sprinteretaper inden bjergene kommer. Den første er muligvis årets letteste etape på 145 fuldstændigt flade km, der udspiller sig på Po-sletten og har start i Ravenna på den italienske nordøstkyst og slut i universitetsbyen Modena midt i den nordlige del af landet. Finalen er også totalt ukompliceret med sidste sving cirka 2 km før mål og en bred opløbsstrækning.

Vejrudsigten

Det bliver lunt, og i skrivende stund (mandag formiddag) er der 20-50 % risiko for regn det meste af eftermiddagen, hvilket også gælder i målområdet sidst på eftermiddagen. Det kan naturligvis skabe uforudsigelige styrt og nærvøsitet, hvis vejene er våde, men det er en så ukompliceret finale, at det ikke bør skabe store problemer. Det er dog altid en god idé lige at give vejrudsigten et kig op til, at handlen lukker.

Etapens udfald

Det bliver en kort og lynhurtig etape, og sprinterholdene skal fucke gevaldigt op, hvis ikke dette ender som en klassisk boulevard-spurt.

Hvilke ryttere skal købes?

Der kommer nu to helt flade etaper i streg, og med Gaviria ude er det kun blevet lettere at få råd til gå efter at ramme 8 i top 15 og dermed udløse en stor etapebonus. Vi går all in på 8 i top 15, især fordi alle i udgangspunktet kan beholdes på 11. etape. Der kommer ikke bedre muligheder for at ramme alle i top 15, og det kan blive dyrt at lade være med at prøve ved at spille konservativt.

Must haves

Ackermann (10)
Viviani (11,4)
Ewan (9,5)
Demare (8,8)
Det er umiddelbart de eneste fire, der reelt har topfarten og/eller toget til at vinde etapen. Naturligvis er Ackermann og Viviani de oplagte favoritter.

De satsede

Nizzolo (7,1)
Mareczko (6,4)
Begge to koster lidt, men kan på en god dag overraske med et podie og måske endda en sejr, hvis alt flasker sig, eller feltet rammes af styrt. Begge kan dog også falde igennem og ryge ud af top 15.

Resterende sprintere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Moschetti (3,6)
Belletti (4,9)
Consonni (4,1)
Cimolai (4,8)
Simion (2,4)
Lonardi (3,4)
Haller (3,4)
Gibbons (3,7) – spurter kun, hvis Nizzolo ikke er der, hvilket han bør være på en så let etape, men top 15 er ikke umuligt for Gibbons som lead-out.

Husk også at give vores optaktsafsnit et lyt. God vind!

Tilbage til forsiden