Ruteprofil 7. etape af Vuelta a Espana 2019

Det blev helt som forventet en sejr til udbruddet på en virkelig hårdt kørt 6. etape, hvor 2 af vores 3 gode sats endte også som 1 og 2. Det er godkendt. Dagen blev dog mest bemærkelsesværdig for et voldsomt styrt i feltet, der endte med at koste velkørende De la Parte og Roche deltagelsen i løbet, og også EF mistede kaptajn Uran og spændende Hugh Carthy, mens Boras flyvende Formolo også var ret forslået. EF var i det hele taget virkelig uheldige i dag, da også Higuita var nede i styrtet og har rygsmerter, Logan Owen måtte have 5 sting, og Van Garderen styrtede ud af udbruddet og er tvivlsom til starten i morgen. Synd for en ellers så interessant trup, og synd for løbet med et så afgørende styrt allerede nu.

Nu er det på fredagens 7. etape tid til en virkelig hård dag og bjergafslutning på den korte, men monster-stejle Alto mas de la Costa. Hør meget mere om den hårde rute og målstigning i  vores optaktsafsnit her eller via din foretrukne podcast-platform.

Vejrudsigten

Det bliver endnu engang varmt, formentlig op over 30 grader og let vind. Desuden ingen modvind på målstigningen, hvilket bør tale for angreb.

Taktisk tilgang

Det er tæt på at være en 50-50 dag i forhold til udbrud og favoritter, men måske vi alligevel vil give udbruddet lidt flere procent på grund af den voldsomt hårde dag på 6. etape. Der blev kørt et afsindigt tempo hele dagen, og det bør medføre en del trætte ben. Meget afhænger naturligvis også at udbruddets sammensætning, der nok formes på flad vej, så klatrestærke ryttere med en god motor, skal med, hvis de skal gøre det færdigt. Grundet usikkerheden anbefaler vi også, at man har en klassementsstamme på en 3-4 ryttere og så fylder resten af holdet ud med lidt billigere ryttere, der både kan gå i udbrud eller køre fint med på etapen. Man kan krydre sit hold med en lidt dyrere udbrudskandidat, hvis man har penge og modet til det.

Must haves

Har man LopezRoglicValverdeQuintana, Chaves og Pogacar allerede ville vi ikke skifte dem. Der er god mulighed for, at både Gesink og De la Cruz ryger helt ud af top 10 i morgen, og så bør alle de 6 ryttere sidde med på etapen og være en del af top 10. Skulle det ende samlet, er en af de seks mand også bedste bud på en etapevinder, og enten Lopez, Valverde og Roglic er vores favoritter til sejren, så vi ville placere kaptajnrollen på den, du tror mest på, medmindre du virkelig tør/skal satse med en udbryder.

Har du ingen af de seks nævnte, vil vi mene, at Lopez, Valverde og Pogacar er et godt bud på den bedste trio, der giver mest værdi, i forhold til også at have råd til udmærkede ryttere på resten af holdet.

Gode sats

Det er tydeligt at De la Cruz ikke er contender til klassementet, selvom han pt. er nummer to, og derfor tror vi også, at Wout Poels og Tao Hart får lov at give udbruddet et skud i morgen. De er begge gode kandidater, men på 6. etape så især Poels virkelig godt ud, og afslutningen passer rigtig godt til en Poels i topform. Et af de bedste på en vinder, hvis udbruddet holder hjem.

Thomas De Gendt er altid en kandidat til udbrud, især når det formentlig dannes på flad vej, men afslutningen kan måske blive hård nok for ham. Vi ville nok ikke anbefale at købe ham ind, men har du ham allerede, kan det være værd at beholde ham.

Dylan Teuns snuppede flot føretrøjen på 6. etape og er et minut foran Lopez, og vi tror, han vil gøre alt for at beholde den. Derfor tror vi også, der er gode muligheder for, han minumum er i samlet top 10 fortsat og måske endda stadig fører. Stigningens længe og stejle procenter passer ham udmærket, så har du ham, bør du beholde ham, og har du ham ikke, er han en overvejelse værd.

Latour ser også godt ud, og selvom målstigningen ikke er hans favorit-type, så vil vi ikke udelukke et flot resultat, og der er fine muligheder for en samlet top 10.

Billigt fyld:

Martinez
O. Rodriguez
 
Eg
Hagen
Ghebreigzabhier
Edet
Padun
Guerreiro
Knox
Pedrero

C. Rodriquez
Frankiny
Fraile
King
Conti

Dagens joker

Vi fortsætter jokeren på Higuita, der godt nok var nede i det store styrt på dagens etape og klager over rygsmerter, men alligevel kom han fint ind med feltet, og er nu en del bagud i klassementet. Samtidig er kaptajn Uran væk, hvilket giver mere frihed til ham og Martinez, og det må være et spørgsmål om tid, før en af dem laver et stort resultat i årets løb. Men måske han lige skal slikke sårene lidt længere.

Tilbage til forsiden