Udbruddet sejrede på 5. etape, og Astana må være godt og grundigt trætte af, at de ikke troede mere på Lopez’ evner og hentede udbruddet ind i tide. Men på trods af den fejlslagene etapesejr, så kan de lune sig på en førertrøje og en kaptajn, som er kommet bedre fra start end han umiddelbart plejer.
Men selvom udbruddet fik lov at holde hjem i dag, så er der meget der tyder på, at vi igen skal sætte vores lid og manager-økonomi til et udbrud.

Vejrudsigten

Det bliver endnu engang varmt, og der kommer formentlig også sidevind på meget af etapen, så det bliver endnu en hård dag i sydens sol.

Taktisk tilgang

Du kan høre mere om ruten og de mulige scenarier for 6. etape i vores optaktsafsnit her eller via din foretrukne podcast-platform.

Det lugter langt væk af udbrud igen i dag, men i Vueltaen er der selvfølgelig altid en risiko for, at der vil blive kørt hårdt til, så toppen af klassementet sniger sig med i top 15. Derfor vil vi anbefale, at man holder fast i den dyre klassementsstamme, som man allerede har og ellers supplere op med gode bud på udbrudskandidater. Har man haft 5 elendige etaper hidtil og sat helt af, så kunne det godt være nu, at man skulle satse på rent udbrudshold, hvis man vil tilbage i kampen.

Must haves

Har man Lopez, Roglic, Valverde eller sågar Quintana, så vil vi umiddelbart anbefale, at man holder på dem, da de formentlig skal tilbage på holdet allerede på 7. etape. Skulle etapen mod forventning ende i en decimeret sprint, så er de 3 førstnævnte selvskrevet til en god placering.

Aranburu er så latterligt billig, at han er værd at gamble på som førstevalg blandt ens udbrudskandidater.

Gode sats

Thomas De Gendt er blevet dyr i anledningen af Vueltaen, og derfor kan han desværre ikke blive et must have i denne omgang. Hvis han har taget formen fra Touren med ind i Vueltaen, så kan han blive en farlig mand på 6. etape.

Dylan Teuns er måske nok den evige to’er, men han viste så sent som i Tour de France, at han altså også godt kan vinde en etape. Uanset hvad har han altid næse for at ramme de rigtige udbrud, og han er derfor også et solidt valg til holdkortet.

Jesus Herrada havde en skuffende anonym Tour de France i år, men bør kunne hanke op i sig selv og have mere succes i hjemlandet. Han bør forsøge sig på etapen, som passer ham helt perfekt, og sidder han med til mål, så bliver han nærmest umulig at slå i en spurt.

Andre udbrudskandidater

Hart
Poels
Ghebreigzabhier
Edet
Padun
Guerreiro
Brambilla
Knox
Soler

Navarro
Rodriquez

Fraile
Craddock
King
Carthy
Conti

Vi beklager i øvrigt, at det glippede for os at nævne Ángel Madrazo i gårsdagens optakt. Han var et oplagt valg til en billig udbrudskandidat grundet bjergtrøjen, og det er kun endnu mere ærgerligt, når han så går hen og laver et overraskende vanvidsresultat. Han er mindre oplagt i morgen, men nu tør vi altså ikke at undlade ham igen.

Dagens joker

Higuita skuffede gevaldigt på dagens etape. Han er 2.40 bagud og måske kan han derfor få lov at gå med i et evt. udbrud. Skulle han få lov, så er han et friskt bud på en vinder. Har man ham i forvejen, så er det bestemt ikke det værste sats i verden, og så vil vi faktisk anbefale at beholde ham.

Tilbage til forsiden