Ruteprofil 6. etape, Tour de France 2019 (Foto: Letour.fr)
Ruteprofil 6. etape, Tour de France 2019 (Foto: Letour.fr)

Vejrudsigten

Det bliver en del skyet og lidt sol, men stadig lune temperaturer omkring 22-25 grader. Vinden bør ikke spille en stor rolle, hverken i løbet af dagen eller i finalen.

Taktisk tilgang:

Der er her tale om den første bjergetape i Tour de France 2019, og etapen er 160 km lang og indeholder hele 7 kategoriserede stigninger, hvoraf hele 3 er kategori 1, 2 er kategori 2, og 2 er kategori 3. Desuden slutter det på toppen af en stigning.

Hvis du vil vide mere om dagens ruten, stigninger og mulige scenarier, så husk at lytte til vores optakt på Spotify, iTunes i din Podcast-app eller lige her

Selvom der kun er tale om en enkelt bjergetape, før terrænet igen bliver lettere, så kan det ikke betale sig at holde på det store fra 5. etape. Der skal stærke klassementsfolk ind, men måske du kan genbruge nogle af de udbrudskandidater, du har på holdet. Du kan se vores bud på udbrudskandidater i bunden. Som du kan se i bunden, er en joker af flere årsager også Alaphilippe, men han er dyr, så det må være op til egen mavefornemmelse. Det kan både blive udbrud og favoritter, der skal køre om sejren i morgen, men vi anbefaler ikke at gå med mere end 2, max 3 udbrudskandidater, medmindre der skal satses stor.

Det er altid svært at vælge ryttere til den første bjergetape, fordi man ikke helt ved, hvor de forskellige er i niveau på nuværende tidspunkt. Anbefalingerne herunder er vores bud på de bedste investeringer, men bare fordi vi ikke nævner Quintana og Bardet, så betyder det ikke, han ikke kan gøre det godt. Det er igen op til jeres mavefornemmelse, hvem I tror mest på. 

Must haves:

Egan Bernal
Det oplagte must have. Siden før løbet har vi alle haft ham som favorit, og det har vi fortsat. Desuden er han fint med i klassementet og kan derfor give gode klassementspoint, når dagen er omme.

Steven Kruisjwijk
Selvom han nok ikke vinder etapen, fordi stigningerne ikke er lange nok og vi ikke er langt nok i løbet, så ser vi ham som et godt køb til prisen. Kommer Kruisjwijk ind sammen med de andre klassementskandidater vil han have god mulighed for at gå i gult, medmindre Alaphilippe hiver en stor kanin op af hatten.

De gode sats:

Enric Mas
Han har ikke været imponerende i år, men vi har nu ok fidus til Mas i morgen. Primært fordi han er en af de billigeste klassementsryttere, og fordi han er en af de bedst placerede klassementsfolk.

Thibault Pinot
Det er værd at være opmærksom på, at vi er i det område, Pinot kommer fra, og vi har generelt stor tiltro til franskmanden i år. Han virker endda også i hopla, og holdet klarede overraskende flot holdtidskørslen. Mon ikke hjemmebane-manden meget gerne vil lave et godt resultat!

Adam Yates og Jakob Fulgsang
Man kan ikke ignorere de to herrer, der har været flyvende hele året, men i vi er lidt spændte på, hvordan status er på begge to. Desuden er de et stykke tilbage i klassementet og giver derfor ikke nødvendigvis de store klassementspoint. Men naturligvis skal de nævnes, for de kan begge vinde etapen på en god dag og skal netop hente tid.

Warren Barguil
Vi går stærkt ud fra, at Barguil går efter bjergtrøjen i år, og der er er mange point at hente i morgen. Han ser langt bedre ud end sidste år, og kørte utroligt flot, da han for nyligt sejrede i de franske mesterskaber – desuden er prisen rimelig. Hold øje med ham i år!

Det billige fyld:

Patrick Konrad (klassement)
De Marchi (Udbrud)
Jesus Herrada (Udbrud + muligvis efter bjergtrøjen)
Tiesj Benoot (Udbrud eller sidder okay med)
Xandro Meurisse (Udbrud+muligvis efter bjergtrøjen)
Guillaume Martin (Udbrud eller sidder okay med hjem)
Michael Woods (Er godt med i klassement og kan sidde fint med hjem)
Lenard Kämna (udbrud eller kan sidde nogenlunde med)
Omar Fraile (udbrud og mulig holdbonus fra Fuglsang)

Dagens Jokere:

Julian Alaphilippe
Han er naturligvis ikke en klassementsmand i længden, men ønsker han at give det et forsøg med at holde den gule trøje, skal han i udbrud. Det ville også være oplagt, hvis bjergtrøjen igen i år er et mål for den dygtige franskmand, da der er mange point i spil. Er han med i et udbrud, som skulle ske at holde hjem, er han også kandidat til sejren.

Mikel Landa
Vi så ham overraskende nok allerede røre på sig på 3. etape af årets løb, og det kunne godt tyde på, at taktikken hos Movistar er at smide ham ud, lidt ligesom vi så i Giroen, hvilket jo var en stor succes for holdet. Har Landa bare taget 90 procent af formen med fra Italien, er han derfor en interessant outsider til etapen. Til prisen er han naturligvis lidt et sats.

God vind!

Tilbage til forsiden