4. etape var igen lige efter bogen. Vi jublede over endnu engang at have ramt 8 i top 15, men måtte desværre sande, at Walscheid blev diskvalificeret. Nu gælder det årets første bjergafslutning!

Vejrudsigten

Solen er heldigvis tilbage, og der er meget lille chance for regn!

Taktisk tilgang

Du kan høre mere om ruten og de mulige scenarier for 5. etape i vores optaktsafsnit her eller via din foretrukne podcast-platform.

Har lykkeridderne en chance på 5. etape? Det har de helt sikkert. Problemet er bare, at vi er så tidligt i Vueltaen, at det er svært at forudsige, hvilke ryttere, der vil jagte muligheden. Samtidig er alle så forholdsvis friske, at det er et større lotteri at ramme de korrekte udbrudskandidater. Desuden er der allerede nu flere klassementsfolk, der har brug for bonussekunderne. Derfor anbefaler vi, at man spiller safe med 6-7 klassementsfavoritter – måske endda går med fuld plade. Udbrudskongerne sparer måske kræfterne til 6. etape, der med 90% sikkerhed ender med en udbrudssejr.

Must haves

Miguel Angel Lopez tabte dumme sekunder på 2. etape. På en stejl afslutning, der passer ham rigtig fint vil vi helt sikkert se den unge columbianer i angreb. Et godt bud på en kaptajn til 5. etape.

Den største konkurrent må være Primoz Roglic, der virker rigtig godt kørende. Den aggressive kørsel på 2. etape lover godt!

Gode sats

Latour virker ligeledes flyvnede. Måske står den unge franskmand over for sit helt store gennembrud. Vi tror på en samlet top 10 placering i Vueltaen, hvis han skal leve op til disse forventninger, så skal han også præstere godt på en etape som denne, der passer ham fint.

Hvor meget frihed får Valverde? Der er desværre nok kun råd til enten ham eller Quintana. Umiddelbart ville vi gå med Valverde til en etape som denne og vente lidt med at bringe Quintana i spil. Den lille columbianer virker dog rigtig godt kørende.

Tænk sig, at vi igen skal til at nævne Aru i vores optakter. Ikke desto mindre, så ligner han en rytter, der har fået løst sine problemer og genfundet en god form. En stejl stigning som denne bør ligeledes være en lækkerbisken for den lille italiener.

To andre gode kandidater er Higuita og Pogacar. Begge ryttere ser rigtig godt kørende ud og ligner gode bud på en top 10 placering.

Bedste udbrudskandidater

T. Geoghegan Hart
O. Rodriguez
D. Teuns
R. Guerreiro
Jesus Herrada
B. King
G. Brambilla
T. De Gendt

Billigt fyld til spurt i prioriteret rækkefølge:

J. Knox
M. Bizkarra
S. Samitier
A. Gebreigzabhier
M. Padun

Dagens joker

Hvor langt er Esteban Chaves i forsøget på at genfinde sin gamle form? Hvis han har genfundet en del af denne, så er han mere end giftig på en afslutning som denne. Måske kan han liste væk mens de største favoritter kigger på hinanden?

Tilbage til forsiden