Vueltaen fortsætter med at overraske med en 2. etape, som blev kørt langt hårdere, end både vi og de gængse eksperter havde forventet, og der blev kun kørt endnu mere aggressivt af, at Lopez dummede sig og smed al den tid, som han ellers havde formået at hente ovenpå Jumbo-Vismas uheldige holdtidskørsel. Det blev desværre dødsstødet for Gilbert, Mezgec, Venturini og andre af vores anbefalinger, som ellers sad fint med.
3. etape er dog heldgvis på papiret en del mere forudsigelig, og derfor tør vi godt kaste os direkte ud i en ny og selvsikker optakt.

Vejrudsigten

Det bliver endnu engang varmt i det spanske, men dog med flere skyer og risko for regn i løbet af etapen – det skulle dog være tørt, når rytterne rammer finalen. Til gengæld er der stor risiko for sidevind det meste af dagen, og det kan få fatale følger for evt. klassementsryttere eller sprintere som evt. kunne falde fra.

Taktisk tilgang

Hør mere om dagens rute og mulige scenarier i vores optaktsafsnit her eller via din foretrukne podcast-platform.

Det lugter af løbets første reelle sprint, og derfor tør vi godt anbefale, at man forsøger sig med at gå efter 8 i top 15. Det er klart, at hvis man allerede er en af de heldige, som har Roche eller Quintana på sit hold, så kan man overveje at beholde dem og spille lidt konservativt, men skal man alligevel ud og bruge transfermidler, så er de formentlig enten lige så godt eller bedre givet ud på en sprinterkandidat. Sidevinden kan godt give en lyst til at spille mere defensivt, så man ikke risikerer at købe en sprinter, som alligevel ryger i vinden, men toppen af klassementet kan lige så vel være udsat som så mange andre – ingen er fredet.
En anden dyr kandidat, som man kan overveje at beholde er Valverde – han kunne sagtens finde på at sprinte med efter point, og så er han en af de helt oplagte handler til 5. etape, men det kræver, at man er frisk på at beholde ham på 4. etape også.

Must haves

Sam Bennett har været helt forrygende i optakten til løbet, og han ligner en klokkeklar favorit til etapesejren og dermed også en kaptajnrolle.

Skal nogen kunne tage kampen op med ham, så er det Fabio Jakobsen. Han er ganske vist ikke så hurtig som Bennett, men han har et fremragende lead-out, som kommer til at ofre sig 100% for ham i jagten på en etapesejr. Han ligner den oplagte 2. plads, og derfor får han også en plads blandt dagens musts.

Gode sats

Gaviria er overraskende nok den dyreste af de bedste sprintere, selvom han på papiret måske kun er 3. seedet. Prisen må være bygget på fortidens resultater, for den hurtige Colombianer er desværre ikke længere den lysende stjerne, som han tidligere har været. Vi vil dog ikke afvise, at han kan overraske og vinde en etape eller to i år, men favoritværdigheden vil oftest være på de to ovenstående.

Mezgec var involveret i et styrt på 2. etape, men det så umiddelbart ikke slemt ud, og hans efterfølgende kørsel vidnede heller ikke om problemer. Hold evt. øje med udmeldinger, men hvis der ikke dukker noget op, så er han et ganske fornuftigt køb.

Walscheid får det svært på mange af de typiske spanske sprinteretaper, men 3. etape er faktisk en af dem, hvor han godt ville kunne sidde med. Hans topfart matcher de hurtigste, så på en god dag, så kan han blive den helt store overraskelse.

Billigt fyld til spurt:

Bauhaus
Venturini
Theuns
Boasson Hagen
Degenkolb
Van der Sande
Sarreau
Aberasturi
Sajnok
Arndt (hvis nu Walscheid skulle komme til kort)

Tilbage til forsiden