Vejrudsigten

Så skal vi love for, at vejret for alvor fik sat sit aftryk på dette års Tour de France – desværre på en rigtig uheldig måde, og det stopper ikke her. For 20. og sidste bjergetape bliver nemlig også forkortet. De første to bjerge på 20. etape er droppet grundet fare for jordskred. 20. etape er derfor kun 59 km lang og over halvdelen af etapen er derfor finalestigningen Val Thorens. På Val Thorens er der pt. 96% chance for regn i morgen. Dette kommer dog ikke til at have den store betydning, da der ikke længere er nedkørsler på etapen.

Taktisk tilgang

Med kun godt 25 km før finalestigningen Val Thorens start, så ser vi ingen chancer for et udbrud på 20. etape. Vi vil se klassementsfavoritterne slås om både den samlede sejr og etapesejren. Derfor gælder det også om at stille det bedst mulige hold med klassementsfavoritter eller hjælperyttere til kaptajner, som du tror vil køre med om sejren.

Must haves

Bernal ligner i øjeblikket vinderen af Tour de France, og meget skal gå galt før det ikke ender sådan. Desuden er han favorit til igen at vinde etapen på Val Thorens, så han er selvfølgelig et must.

Thomas virker ikke som en mand, der er tilfreds med at give Bernal sejren. Måske vil han prøve at overtale holdet til at lade ham køre langt udefra og få chancen for at køre frem i klassementet. I denne taktik kan Bernal sidde på hjulet af Kruijswijk og Buchmann og INEOS vil derfor blive 1 og 2.

Gode sats

Kruijswijk virker stadig ovenpå. Han er måske ikke feltets stærkeste bjergrytter, men Val Thorens-stigningen passer ham helt perfekt. Det bør han kunne drage en eller anden fordel af.

En anden der kan drage fordel af typen af stigning er Buchmann. Han kan nemlig ligesom Kruijswijk godt lide, når det bliver langt og monotomt. Han bør derfor kunne forsætte sin fremragende kørsel på 20. etape.

Landa og Uran angriber uden tvivl tidligt på finalestigningen. Hvis du skal satse lidt, så kunne det godt være dem du skulle satse på.

Barguil ser også godt ud. Han har bestemt også en chance for succes på 20. etape, hvis han kører tidligt på Val Thorens og de andre klassementsfavoritter ser hinanden lidt an.

Den eneste rytter med en reel chance for succes uden for top 10 må være Simon Yates, der sandsynligvis havde vundet 19. etape, hvis denne ikke var blevet afblæst.

Billigt fyld i prioriteret rækkefølge:

Gaudu (får lov at køre sin egen chance nu)
G. Martin
De Plus (holdkammerat)
Caruso
Reichenbach
Kämna
Lutsenko
De Gendt
Kangert
Haig
Woods
Gesbert
Meurisse
Sicard

Held og lykke!

Tilbage til forsiden