Etapeprofil 2. etape, Vuelta a Espana 2019. Benidorm - Calpe
Etapeprofil 2. etape, Vuelta a Espana 2019. Benidorm – Calpe

Så skal vi love for, vi fik sat gang i Vueltaen på en lidt for dramatisk holdtidskørsel. Vand på banen, tilsynladende fra et lækkende svømmebassin i en have, – ja du læste rigtigt – forårsagede massestyrt hos forhåndsfavoritterne Jumbo-Visma og UAE, og en dårligt parkeret Jumbo-Visma bil var måske en stor del af grunden til, at Deceuninck-QuickStep ikke sejrede. Alt i alt endte det med en lidt overraskende sejr til Astana, mens Ineos skuffede, og Deceuninck-Quickstep, Sunweb og EF præstede som forventet. Styrt kan man heller ikke gardere sig mod, og da stort set alle i Vueltaspillet har to fra Jumbo og placeret deres kaptajn her, er den del ikke en katastrofe for dit hold. Gik du med vores forslag, er du placeret fornuftigt omkring nr 300 i præmiepuljen.

Vejrudsigten

Det bliver klassisk Vuelta-vejr, cirka 30 grader, sol og en smule vind.

Taktisk tilgang

Hør mere om dagens rute og mulige scenarier i vores optaktsafsnit her eller via din foretrukne podcast-platform.

Der på klassisk Vuelta-manér lagt op til en hård og virkelig udforudsigelig dag, der har gode muligheder for at ende med en udbrudssejr enten fra morgenudbrud eller et fra sent angreb på rampen. Den anden mulighed er en decimeret spurt med klatrestærke sprintere og Puncheurs. Vi hælder cirka 55-45 til udbruds-scenariet – det er virkelig svært at forudsige! Derfor vil vi gå med et hold, der består af hurtige puncheurs, klatrestærke sprintere og et par udbrudskandidater, evt krydret med enten Lopez eller Cataldo grundet klassementet. Flere af de anbefalede ryttere er nemlig i spil til flere af scenarierne. Sammensætningen er op til, hvilket scenarie I tror mest på.

Must haves

Gilbert Han lugter blod efter at have været så tæt på at snuppe førertrøjen i dag. Der er ingen tvivl om, at han vil gøre, hvad han kan i morgen og dagene efter for at snuppe førertrøjen, inden det er slut med den mulighed på 5. etape. Der skal ikke meget andet end bonussekunder til, og det vil være et fint farvel til Deceuninck for belgieren. Samtidig passer etapen i morgen ham godt, og holdet har ingen ambitioner i klassementet.

Aranburu Etapen passer rigtig godt til den talenfulde og hurtige puncheur, der både kan vinde en decimeret spurt og gå i udbrud. Desuden er formen fremragende – det så vi i Burgos – og til 2,5, mener vi derfor, han er et must.

Gode sats

Lopez er en dyr herre, og vi frygter, han ikke har den store interesse i at kæmpe for at beholde trøjen allerede nu, men hvis han holder trøjen, vil han på den anden side kunne sidde i den rigtig længe og kun blive dyrere og dyrere. Med i overvejelserne skal du også tage, om du vil gå efter den store bonus for 8 i top 15 på 3 og 4 etape, der begge ligner massespurter, for så skal du ikke indskifte Lopez. Tag ham kun ind, hvis du tror, han beholder trøjen i morgen, og hvis du vil beholde ham dagene efter.

De Gendt, Brambilla og Teuns er nogle af de bedste bud på udbrydere, der kan gøre det færdigt.

Cataldo er rigtig billig og han ryger derfor ind som anbefaling grundet sin 2. plads i klassementet. Vi tror ikke, han kan vinde etapen, men måske holde god placering og dermed give sikre point, og måske endda blive sendt i udbrud.

Valverde og Hart er dyre, men i en decimeret spurt er de også blandt topfavoritterne.

Mezgec klatrer rigtig godt, men det er stadig usikkert, om han kan sidde med på en så stejl en rampe. Er der en sprinter, der har god mulighed for det, er det dog ham, og han er i flyvende form. Han kan desuden beholdes de to efterfølgende etaper.

Billigt fyld til udbrud og spurt:

Venturini (decimeret spurt og kan beholdes til 3. og 4. etape)
Van der Sande (decimeret spurt og kan holdes. Bor desuden i området og har sat kryds ved denne etape)
Fraile (decimeret spurt, sent angreb eller udbrud)
Aberasturi (nok for hård, men måske decimeret spurt)
Bevin (udbrud eller decimeret spurt)
Sarreau (Nok for hård, men måske decimeret spurt og kan beholdes)
D. Smith (decimeret spurt, hvis Mezgec er væk)
Rojas
(udbrud eller decimeret spurt)
Roche (udbrud)

Dagens joker:

Sam Bennett: Det er usandsynligt, at han overlever den stejle rampe 30 km før mål, men det har vi sagt før med Bennett, og vi har i år set, at han klatrer bedre og bedre. Miraklet kan måske lade sig gøre, og sidder han i en decimeret gruppe, er han favorit. Samtidigt er han storfavorit de to dage efter. Men igen, vi tvivler meget.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden