Higuita fik endelig sin sejr i dette års Vuelta. Tillykke til ham og tillykke til alle de managers, der tog vores gode sats på deres hold! Nu gælder det en flad etape, men ligesom på 17. etape venter der både sidevind og procenter på den sidste km af etapen!

Vejrudsigten

Som sagt kommer der 6-8 m/s vind fra øst / nordøst. Dette betyder, at der på store dele af etapen. Derudover er der 50% chance for regn undervejs på etapen. Hård vind og regn kan virkelig gøre etapen til et helvede for de allerede trætte ryttere i feltet!

Taktisk tilgang

Netop vinden gør, at det bliver meget svært for et udbrud at holde hjem. Der vil være naturlig høj fart i feltet det meste af dagen. Det er ikke umuligt, at vi ser samme scenarie som på 17. etape, hvor etapen skal afgøres i en decimeret gruppe. Om denne gruppe så er på 20 eller 60 ryttere er svært at forudsige, men der skal nok være en del ryttere, der bliver sorteret fra undervejs på morgendagens etape.

Finalen indeholder som sagt en del procenter – dette kan du høre meget mere om i vores podcast optakt som du kan finde i din podcast app, på Spotify eller på iTunes.

Must haves

Sam Bennett viste på 17. etape, at han stadig er frisk. Procenterne gør ham heller ikke så meget. Det var Quick Steps taktiske genialitet, hvor han blev nødt til at åbne for tidligt for at hente Stybar, der grundlagde sejren til Gilbert.

Da der ligesom på 17. etape er stor usikkerhed om vindens betydning for etapen bør du spille nogenlunde konservativt og skrabe de sikre point sammen. Samtidig kan finalen vise sig at være så hård, så ryttere som Valverde, Roglic etc. kan risikere at snige sig i top 15, da de vil gøre alt for at holde sig fremme. Vi anbefaler derfor, at du beholder dine dyre klassementsryttere.

Gode sats

Quick Step drengene må forventes at være på spil igen på 19. etape. Rollerne er nok de samme – Stybar kommer med et første angreb og Gilbert venter til spurten. Richeze var ikke med på 17. etape. 19. etape er en del lettere og det kan derfor ikke udelukkes, at han sidder med i finalen og finder Bennetts hjul!

Van der Sande er langt fra feltets hurtigste rytter – til gengæld er han i topform og måske den rytter, foruden Bennett, der virker mest frisk. De stejle procenter er til hans fordel. Undgår han ligeledes at blive sat i vinden, så bør en top 5 være muligt på denne hårde etape.

Caja Rural duoen Aberasturi og Araburu blev sat i sidevinden på 17. etape. Der er en okay sandsynlighed for, at det samme sker på 19. etape. Chancerne for, at deer en del af finalen her er dog en del større. Og sidder de først i finalen, så bliver de giftige på denne type afslutning. Måske Aranburu med et tidligt angreb og Aberasturi sidden i hjulet på Bennett.

Er afslutningen hård nok til Teuns? Hvis procenterne viser sig at være voldsommere end først antaget, så vil vi helt sikkert se Dylan Teuns forsøge sig med et angreb 6-800 meter før målstregen.

Har man fuldt vores råd og har Higuita, så giver det god mening at beholde ham på holdet, da han er kandidat til en top 10 placering på etapen.

Billigt fyld i prioriteret rækkefølge:

Arndt
Venturini
Koch
Molano
Sarreau
Battaglin
Smith
Barthe
Doull

Dagens jokere

Dagens jokere må være Fernando Gaviria og Fabio Jakobsen. De har begge topfarten til at drille Bennett – spørgsmålet er bare om de holder hele vejen til mål eller bliver sat på en bakke i sidevinden undervejs og/eller om finalen trods alt er for hård for dem. Vi tror de begge må vente til Madrid, da afslutningen på 19. etape må være for hård for dem begge! Så vi anbefaler, at gå uden om de tunge drenge på denne type afslutning.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden