Ruteprofilen på 19. etape af Giro d'Italia 2019
Ruteprofilen på 19. etape af Giro d’Italia 2019

19. etape indleder tre afgørende dage, som afslutter årets Giro, og selve etapen er en af løbets lidt lettere bjergetaper. Til gengæld er den kort og kan blive voldsomt intens, fordi vi er langt i løbet, fordi klassementet fortsat rimelig åbent, og fordi der nu reelt kun er tre dage til at køre sine chancer.

Etapen er 151 kilometer og køres fra Treviso til toppen af stigningen San Martino de Castrozza. Undervejs skal rytterne i løbet af de 50 første kilometer over nogle ukategoristerede bakker, hvor man kan forestille sig et ret stort og stærkt udbrud etableres. Den afsluttende stigning er en rimelig overkommelig kategori 2-stigning. Du kan høre flere detaljer om ruten, afslutningen og vores bud på udfaldet af etapen i vores optakts-afsnit, der kan høres i din Podcast app, på Spotify eller lige her

Vejrudsigten

Det bliver en relativt kølig dag med sol store dele af dagen og risiko for regn i løbet af eftermiddagen, men ikke noget, der bør påvirke rytterne voldsomt.

Etapens udfald

Dette er nok sidste chance for at et udbrud skal køre om sejren, og vi vurderer alt i alt muligheden for, at et udbrud holder til cirka 60-70 %, især pga af de to meget afgørende og hårde dag, der venter. Det hele kommer dog meget an på udbruddets sammensætning og på, om Yates og Lopez har interesse i etapen, der i hvert nok især er Yates’ bedste bud på at få en sejr med hjem fra en ellers relativt skuffende Giro.

Must haves:

Carapaz (9,7) og Nibali (11,4)
Det ligner fortsat i høj grad en duel mellem de to om sejren i årets udgave af Giro d’Italia. Hvis favoritfeltet kommer til at køre om sejren, så er især Carapaz også et fint bud på en vinder i en decimeret spurt, og de er begge næsten sikre kort på de sidste to etaper.

De satsede

Landa (9,1) ser fortsat rigtig godt kørende ud og kan måske vinde etapen ved at få lov til at køre væk, men får svært ved at vinde en spurt. Er dog et must på 20. etape.

Yates (12) har vist svaghedstegn, men normalt ville en sådan afslutning være perfekt for ham. Det er bedste mulighed for en etapesejr, men svagheden og udbruddets gode muligheder gør ham til et ret stort sats.

Lopez (10,9) Samme som Yates, bortset fra han har vist sig stærkere og måske tror han nok på en sejr på 20. etape til at han ikke gider prøve på denne.

Carthy (4,9) har vist fremragende form i her i den sidste uge og er et god bud på etapevinder, hvis feltet kommer hjem sammen, og han kan beholdes på 20. etape. Igen, så har udbruddet dog gode muligheder.

Roglic (13,1) bør normalt være en af favoritterne i en decimeret klassementsspurt, men han klager over smerter i brystet efter sit styrt for et par dage siden. Man skal tro på, han holder resten af løbet, hvis han skal beholdes, men tror man han dumper ned i bunden af top 10, så er pengene bedre brugt på en stærkere bredde. Det må være op til egen mavefornemmelse.

Resterende klassementsryttere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Mollema (7,8)
Majka (8,5)
Sivakov (4,3)
Formolo (6,3)
Zakarin (8,5)
Polanc (4,7)

Udbrudskandidater i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Madouas (4,1)
Hamilton (4,2)
Vuillermoz (5,9)
Brambilla (4,2)
Dunbar (3,6)
Nieve (5,5)
Masnada (4,5)
Dombrowski (3,6)
Ciccone (4,9)
Sosa (5,9)
Neilands (2,6)
De Gendt (4,7)
Ulissi (4,8)
O’Connor (4,3)
Serry (3,6)
Bilbao (7)
Cattaneo (4,2)
De La Parte Gonzalez (2,9)
Caruso (5,2)
Hindley (2,7)
Gebreigzabhier (2,2)

God fornøjelse og husk at lytte til vores optaktsafsnit lige her!

Tilbage til forsiden