Det blev et lige så skørt sidevindsdrama, som vi håbede og ønskede i vores podcast afsnit om 17. etape. Quintana er overraskende tilbage i spillet, både hvad angår Vueltaen og selve Vueltaspillet, mens andre også kørte sig ind i top 10. Vi håber I holdt lidt ekstra igen med handlerne, og fik satset på Deceuninck-Quick Step og ikke mindst Sam Bennett.

Vejrudsigten

Ovenpå 17. etape kan man næsten kun kalde vejret på 18. etape for kedeligt. Det vil rytterne dog nok ikke mene, da der venter ca. 27 grader og mere eller mindre skyfrit.

Taktisk tilgang

Vi er tilbage i velkendt bjergterræn, og derfor skal vi også tilbage til de velkendte klassementsfolk og billige bjergryttere, som I efterhånden kender fra utallige af vores optakter til årets Vuelta.

Must haves

Der opstod ganske vist forskydninger i toppen af klassementet, men trods alt ikke så meget, at vi ikke stadig vil anbefale, at man holder godt fast i de folk man nu har fra top 5, som i skrivende stund er:
Roglic, Quintana, Valverde, Pogacar og Lopez.
Pogacar er muligvis det bedste køb til prisen af vores top 5 på en etape, som passer ham rigtig godt. Roglic er det bedste sikre valg i forhold til sin placering og sin ret stabile kørsel i løbet. Quintana og Valverde er derimod de største sats. Selvom de er godt placeret (og Quintana nu overraskende 2’er), så passer afslutningen ikke rigtigt til Quintanas forcer, og mht. Valverde så viste han svaghedstegn på den seneste bjergetape.

En ny mand, som skubber sig ind blandt gode bud på billige must haves er James Knox. Han har kørt sig stille og roligt i bedre form, og 17. etapes taktiske mesterværk har nu ført ham frem til en samlet 8. plads.

Gode sats

Sergio Higuita har været et dårligt sats det meste af Vueltaen, men skal han have muligheden for at give lidt tilbage på den konto, så er det altså på 18. etape. Det samme gælder Tao Geoghegan Hart, som dog trods alt har givet en del flere point end Higuita. Han ligner dog mest en mand, som kan hive top 2-3 placering hjem på en udbrudsetape og altså ikke nødvendigvis en vinder.

Wilco Kelderman tog sig også et spring frem i hierarkiet, og han er en af de få i topklassementet, som har en fornuftig pris. Selvom han ganske vist ikke har en jordisk chance for at avancere på ranglisten, så er den resterende del af løbet formentlig ikke hård nok til, at han smider sin 6. plads væk.

Andre gode udbrudskandidater og billigt fyld

Hagen er til sin pris et godt defensivt køb, men er nok ikke en rytter man henter så meget ind på sine konkurrenter med. Så overvej hvad du har behov for typemæssigt.
Bouchard har overtaget bjergtrøjen, og skal sandsynligvis på togt igen
Madrazo vil sikkert også prøve, men ligner en mand, som har tabt kampen om bjergtrøjen.
Pernsteiner holder sig typisk godt med klassementsrytterne, og kan være en kandidat til en top 15 på etapen – uanset om han går i udbrud eller ej.
Brambilla
Guerreiro
Latour
Soler
Nieve

Poels
Rodriquez
Edet
Martinez
Chaves
Frankiny

Dagens joker:

Jakob Fuglsang viste klassen på den sidste etape, hvor vi havde ham som et godt sats. Lopez og Astana bør og skal simpelthen i offensiven på 18. etape, og det må resultere i, at de smider en stærk mand i udbrud. Risikoen ved Fuglsang er dog, at det lige så vel kan blive Ion Izagirre, som bliver sendt afsted, og at han (og de andre på holdet) i sidste ende kan blive ofret 100% for Lopez.

Tilbage til forsiden