Vejrudsigten

De sidste par dages høje temperaturer falder, så snart rytterne når alperne, så selvom det stadig er varmt i Frankrig, så står der nu kun ca. 27 grader på menuen.

Taktisk tilgang

Når bjergetaper kommer i klynger, som de gør her i alperne, så er det oftest fornuftigt at sætte holdet efter hvilke klassementskaptajner man tror på “in the long run” og gerne med plads til så mange af dem som muligt. Vi vil dog mht. denne etape efterlade plads til måske 1-3 udbrydere, da vores vurdering er, at et morgenudbrud godt kan få lov at holde til mål, eftersom etapen desværre ikke ender på toppen af Col du Galibier, men derimod efter 19km nedkørsel til Valloire. Desuden taler det endnu mere til udbruddets fordel, at både Kruijswijk og Thomas i dag mistede to vigtige hjælpere, når det gælder kunsten at hente et udbrud ind. Et godt råd til de kommende etaper er at holde hovedet koldt og ikke nødvendigvis skifte de dyre ryttere ud på baggrund af gode og dårlige dage. Det er netop også derfor, at det er helt essentielt, at man få lavet stammen korrekt på dette første bjergslag. Det skal dog siges, at skal man hente en del point på andre managere og skal man satse på et tidspunkt, så er det nok i morgen – og med sats mener vi naturligvis et hold med flere udbrudskandidater. De resterende bjergetaper ligner mest af alt en kamp mellem klassementskaptajnerne, så der bliver det svært at gøre den store forskel.

Must haves

Pinot bør kunne holdes hele vejen til Paris, og det skal gå meget galt, hvis han ikke ender på podiet i år. Skulle favoritterne mod forventning ende med at køre om etapesejren, så er han et af de gode bud.

Kruijswijk har været præcis så godt kørende, som vi havde håbet på inden Touren gik i gang. Han ligger i øjeblikket på 3. pladsen og er dermed garant for mere eller mindre sikre point. Faktisk er det først nu, at vi rigtigt rammer det terræn, hvor han er bedst og derfor anbefaler vi, at man også har ham på sit hold i de kommende 3 dage.

Buchmann har været årets helt store overraskelse indtil videre og burde ligesom Kruijswijk trives i de her lange hårde bjerge. Til prisen sniger han sig lige akkurat ind som et must, selvom han var lige på grænsen til at ende i gode sats.

Gode sats

Simon Yates det virker helt skørt at foreslå ham, da han allerede har vundet 2 etapesejre. Han er dog så langt bagud og overraskende velkørende, at det bestemt ikke er umuligt, at han kan gøre det endnu engang. Skal man satse, så er han et af de bedste bud på en etapevinder.
– på niveau med S. Yates er der også oplagte dyre udbrudskandidater som Dan Martin, Nibali, Bardet, Quintana og endda hans bror Adam. Vi har dog ikke lige så stor tiltro til, at de kan gøre det færdigt, så derfor er Simon Yates prioriteret øverst.

Landa har lignet en af de ryttere, som har de bedste bjergben i Touren i år. Desuden er han en lille portion tid efter de øvrige topfavoritter, så han burde kunne få lov at snige sig 30 sek væk, hvis chancen byder sig.

Barguil har ligesom Landa vist ganske fine takter, og han kunne også være et godt bud på en rytter, som kunne finde på at snige sig væk fra favoritgruppen, når de nærmer sig målstregen.

Thomas/Bernal stadig en duo, som er svær at blive rigtig klog på, men man kan nok ikke tillade sig ikke at have en af dem på sit hold, hvis man skal spille konservativt.

Alaphilippe skal vi jo også nævne. Nej, man skal ikke indkøbe ham til sit hold, men har man ham allerede, så er det stadig lidt et dilemma om man skal smide ham eller ej. Vi hælder nok mod at smide ham, men han kan stadig godt befinde sig i toppen af klassementet, når etapen er ovre.

Det billige fyld

Kämna
Haig
Woods
G. Martin
Lutsenko
Bilbao
Caruso

Tilbage til forsiden