16. etape gik meget som forventet. Et stort udbrud kørte om sejren og her viste Jakob Fuglsang sig som den klart stærkeste. Vi håber, at du satsede og tog vores gode sats på dit hold!

Vejrudsigten

Det kommer til at blæse 8-10 m/s fra nordøst. Da rytterne kører oppe på den til tider blottede højslette betyder dette, at der er forholdsvis stor risiko for sidevind flere passager i løbet af de første 130 km. De sidste 90 km er der medvind.

Taktisk tilgang

Nu er det blevet tid for de hurtige drenge igen. MEN… Der er over 2500 højdemeter på etapen og rytterne kører i 800-1300 meters højde hele dagen. Vi er ligeledes et godt stykke inde i den sidste uge af Vueltaen, hvor benene hos de store drenge begynder at være lidt tunge. Foruden højdemeterne, så blæser der altså en forholdsvis forholdsvis kraftig sidevind en stor del af etapens første 130 km. Dette betyder, at det ikke er så simpelt at komme med feltet hjem til mål som først antaget ved et hurtigt blik på etapens forholdsvis jævne profil. Man får derfor svært ved at ramme 8 sprintere i top 15 på morgendagens etape, da der med stor sandsynlighed vil falde nogle stykker fra grundet træthed – om så det sker på de mange bakker eller sidevinden er underordnet.

Hvis du vil høre os snakke mere om etapens beskaffenhed, så kan du finde vores podcast optakt i din podcast app, på Spotify eller på iTunes.

Must haves

Sam Bennett og Fabio Jakobsen er uden tvivl dagens must haves. Sam Bennett fordi han stråler af overskud og har vist sig som feltets hurtigste mand. Jakobsen fordi han nok har løbets bedste hold til sidevindskørsel. Vi mistænker Quick Step for at lave lidt rav i den på 17. etape. Både med tanke på etapensejren til Jakobsen eller Richese, men også med tanke på avancement for James Knox i klassementet.

Da der er stor usikkerhed om vindens betydning for etapen bør du spille nogenlunde konservativt og skrabe de sikre point sammen, da de sekundære sprintere hurtigt kan blive fanget i sidevinden og tabe 15-20 minutter på det der lignede en flad ufarlig etape. Vi anbefaler derfor, at du beholder dine dyre klassementsryttere.

Gode sats

Richeze bør ligeledes være et godt køb. Hvis etapen bliver for hård for Jakobsen, så bliver han manden de kører spurten for. Hvis Jakobsen sidder med til mål laver han sandsynligvis lead out i en decimeret gruppe, hvor han har chancer for selv at ende i top 15 + holdbonus. Gilbert kunne ligeledes være et alternativ – han er dog umiddelbart for dyr til, at købet giver mening.

Aberasturi styrtede på 14. etape. Han ligner dog ikke en slagen mand og er derfor et rigtig godt bud på en top 5 placering. Ulempen er, at han har et forholdsvis svagt hold bag sig, og kan derfor ende med at bruge rigtig mange kræfter i sidevinden og måske endda ende med at blive sat.

En rytter der ikke har et svagt hold bag sig er den formstærke franskmand Sarreau. Han har er ganske udemærket og formstærkt hold bag sig, hvis eneste mission er at holde den unge sprinter fremme og ude af problemer i vinden. Han ligner ligeledes et godt bud på en top 5 placering, da han har gode chancer for at nå med de forreste hjem til mål.

Duoen Theuns og Degenkolb kan sagtens blive rigtig farlige på denne etape. De har begge poweren til at sidde med fremme i sidevinden og bør derfor være at finde i finalen, hvor en top 5 til særligt Theuns bør være mulig, hvis han er kommet sig helt fra sit styrt for en uges tid siden.

Van der Sande er langt fra feltets hurtigste rytter – til gengæld er han i topform og måske den rytter, foruden Bennett, der virker mest frisk. En top 5 burde være muligt på denne hårde etape.

Billigt fyld i prioriteret rækkefølge:

Venturini
Smith
Sajnok
Touze
Arndt
Koch
Molano
Battaglin

Dagens jokere

Dagens jokere må uden tvivl være Fernando Gaviria og Max Walscheid. De har begge topfarten til at drille både Bennett og Jakobsen – spørgsmålet er bare om de holder hele vejen til mål eller bliver sat på en bakke i sidevinden undervejs. Det tror vi desværre bliver ret svært. Held og lykke!

Tilbage til forsiden