Vejrudsigten

På første halvdel af etapen bliver det næsten 40 grader! Heldigvis for rytterne kører de nordøst hen mod alperne, regn og lavere temperature. Der er pt. 30% chance for regn på sidste nedkørsel til Gap.

Taktisk tilgang

En næsten helt ren spurt gjorde, at mange fik 8 ryttere i top 15 på 16. etape (inkl. undertegnede). Nu kommer vi til en etape, hvor jeg næsten vil garantere, at ingen managere får 8 ryttere i top 15. Der venter nemlig feltet en forholdsvis sikker udbrudsetape på 17. etape. Hjælperytterne er ved at være trætte, og der venter tre hårde Alpe-etaper forude. Vi føler os derfor forholdsvis sikre på, at holdene vil blive enige om at lade et stort udbrud sejle væk og dermed tage en fridag i feltet. Vi kan sagtens se et scenarie, hvor 30-40 udbrydere skal slås om sejren med 10-20 minutters forspring til 17. etape. Dette gør netop 17. etape til en af årets sværeste etaper i Tourspillet. I andre udbrudsetaper har vi rådet til at spille konservativt og tage en 4-5 klassementsfavoritter og dermed få sikre på point. Men på 17. etape er det lidt anderledes. Hvis feltet taber 15 minutter, så er det lige pludselig minus 45.000 til alle dine klassementsfavoritter, der derfor pludselig ikke giver særlig meget profit. Vi vil derfor råde til maks at have 2-3 klassementsryttere. Eks. Buchmann, der har mulighed for at give holdbonus fra Sagan som er en af etapens store favoritter.

Gode sats

Vi har ingen “Must haves” på dagens etape, men hvis en rytter kom tæt på, så er det Greg Van Avermaet. CCC kom til touren med et håb om etapesejre. Dette håb var primært knyttet forårsspecialisten Van Avermaet. Han har ikke levet op til forventningerne endnu, men må have sat et stort fedt kryds i løbsbogen ved denne etape, da han klatrer godt nok til at kunne klare den sidste kategori 3 stigning og dermed køre med om sejren i et stort udbrud.

Michael Matthews må være frustreret over den manglende sejr. Han ser ud til at have fundet formen, men det sidste mangler for at kunne slå hans nemesis Peter Sagan. En kategori 3 stigning kort før mål er dog til hans fordel og vi tror han ligeledes har ventet på denne dag. Det er sidste chance for en etapesejr og vi tror Sunweb vil gøre alt hvad de kan for at køre ham frem til sejren på 17. etape.

Peter Sagan kører helt sikkert også med i udbruddet i morgen. Han ligner et godt bud på en kaptajn, da han sikkert tager de 20 sprintpoint = 60.000 i vækst, får 25.000 for pointtrøje og går næsten med sikkerhed i top 10 på etapen, hvis han er med i udbruddet som vi går ud fra, at han vil være.

Matteo Trentin har grundet Adam Yates deroute nu mulighed for at jagte en etapesejr. Vi så Impey snuppe en flot sejr på 9. etape. 17. etape passer Trentin rigtig godt. Han bør kunne sidde med på den sidste stigning og har punchet til at gøre det færdigt.

Magnus Cort har været flyvende, men samtidig været bundet som Fuglsangs tro væbner. Nu er Fuglsang ude af Touren og Cort kan endelig bruge sin fantastiske form til at gå på jagt efter etapesejre. Han har hele pakken og Astana burde køre for ham på dagens etape. Hvis ikke det bliver Cort, så er Lutsenko og Fraile også gode bud på en etapevindere (OBS. Sanchez har også forladt Tour de France).

Oversigt over kandidater til udbrud

Nedenfor er en oversigt over ryttere som vi forventer vil forsøge at komme med i morgendagens udbrud. De er skrevet i prioriteret rækkefølge internt på holdene. Der er sat nogle udråbstegn ud for enkelte ryttere. Dette er ryttere som vi har særligt store forventninger til.  

AG2R La Mondiale: Naesen!, Vuillermoz, Gallopin

Astana Pro Team: Magnus Cort!, Lutsenko, Fraile

Bahrain Merida: Mohoric!, Garcia Cortina, Colbrelli, Teuns

BORA – hansgrohe: Sagan! (Skal måske på eventyr alene – alternativt får han maks én mand med, da resten skal passe på Buchmann)

CCC Team: Avermaet!

Cofidis, Solutions: Herrada, Périchon

Deceuninck – Quick Step: Ingen

EF Education First: Bettiol, Clarke, Woods

Groupama – FDJ: Ingen

Lotto Soudal: Benoot! De Gendt Wellens

Mitchelton-Scott: Trentin!, Impey, Juul-Jensen, Haig

Movistar Team: Verona, Oliveira, Erviti, Amador

Team Arkéa Samsic: Gesbert, Delaplace, Bouet, Moinard

Team Dimension Data: Valgren!, Boasson Hagen, Cummings

Team INEOS: Ingen

Team Jumbo Visma: Ingen

Team Katusha Alpecin: Würtz Schmidt, Politt, Goncalves

Team Sunweb Matthews!, Roche, Kragh Andersen, Kämna, Arndt

Team Total Direct Energie: Calmejane!, Sicard, Ourselin

Trek Segafredo: Stuyven, Felline, Skujins, Bernard

UAE-Team Emirates: Rui Costa!, Henao

Wanty – Gobert Cycling Team: Meurisse, Eiking, Pasqualon

Held og lykke med at ramme rigtigt i jeres sammensætning af lykkeriddere!

Tilbage til forsiden