Jumbo-Visma viste overlegen klasse i dag ved at stole 100% på Roglic egne evner og dermed lade Sepp Kuss gå benhårdt efter en meget velfortjent sejr. Og hvorfor ikke stole på sin kaptajn, når han på etapens sidste stigning endnu engang tog tid på flere af de nærmeste rivaler, og efterhånden ser kampen om den røde trøje mere og mere afgjort ud. Men skal Valverde, Lopez og Pogacar teste Jumbo-Visma, så bør i morgen være en af de sidste store muligheder.

Vejrudsigten

Det bliver en relativt kølig dag i Vuelta-sammenhæng med under 20 grader. Det bliver overskyet og der er regn på vej, men heldigvis ser det ud til, at det først bryder løs efter rytterne er kommet vel i mål.

Taktisk tilgang

Rytterne er nået til den anden af de to etaper i de Asturiske bjerge, og derfor har man formentlig også stillet et hold, som man har haft fidus til henover begge etaper. Men har du gjort plads til en enkelt eller to ændringer, så kan man som sædvanligt finde nogle gode bud her i vores optakt. Hør mere om selve ruten, stigningerne og dagens scenarier via din foretrukne podcast-kanal eller lige her.


Som nævnt i indledningen, så er i morgen en af de store muligheder, som favoritter bør gå efter, og sandsynligheden for det må være endnu større efter etapens udfald i dag. Det betyder, at der reelt er mulighed for at ramme 8 ryttere i top 15 på en god dag, hvis det ellers flasker sig som forventet. Vi siger ikke, at der ikke godt kan være nogle udbrudsryttere som holder hjem, men chancerne er umiddelbart mindre på 16. etape end på 15.

Must haves

Vi lyder muligvis lidt som en broken record, men endnu engang vil vi anbefale, at man beholder så mange fra top 6, som man overhovedet kan
Roglic, Valverde, Pogacar, Lopez, Quintana og Majka. Roglic bør være mest sikre mand på holdkortet tæt forfulgt af Valverde og Pogacar, som i øvrigt så ud til at være forholdsvis ubemærket af deres styrt på forrige etape. Har man dog allerede på dagens etape satset på f.eks. Lopez og Quintana, så er man nok nødt til at holde sig til de sats igen. Det er for dyrt og risikabelt at bytte rundt, når vi er oppe i den kaliber rent prismæssigt, så stå ved dit valg, selvom mavefornemmelsen måske siger det modsatte – det er trods alt Quintana og Lopez, som bør lave rav i den – måske det lykkes i morgen?

Gode sats

I og med vi hælder til, at favoritterne kommer først i mål vil vi fremhæve nogle ryttere, som i det scenarie potentielt kan gå i top 15 på etapen: Pernsteiner og Kelderman ligger begge stadig med i klassementet og bør kunne køre med de bedste i dag, og så kører selv Edet stadig godt med, så ham må man efterhånden også have med i overvejelserne, selvom logikken taler for, at han mister pladsen i top 10 på sigt. Det ser også ud til, at Hagens top 10 synger på sidste vers, og det giver plads til at folk som Higuita og Nieve kan trænge sig på, hvor specielt Higuita kørte fint i mål ved siden af Pernsteiner, Quintana og Kelderman i dag.

Jakob Fuglsang var helt åndssvagt godt kørende i dag, og havde han fået lov at komme med i udbruddet, så er det ikke umuligt, at vi havde haft en dansk etapevinder i stedet for en amerikansk. Kan have tage den form med sig ind i resten af ugen, så bliver han en vigtig mand på sidste stigning, og med en god portion held, så kan det også ende med mere end bare det. Som sagt tror vi mest på topfavoritterne, men vil man have et enkelt godt sats på holdet, så kunne det altså være vores danske ven.

Andre gode udbrudskandidater og billigt fyld

Der er som altid mange om buddet og relativt mange gengangere, da det efterhånden er ret tydeligt, hvem der har formen til at kunne køre med. Vi anbefaler dog så få af disse ryttere som muligt, da flere af dem, som ikke rammer udbruddet formentlig vil falde igennem. Hvis man vil undgå disse ryttere bør man udvælge folk som Hagen, Knox, Soler, Guerreiro, Frankiny og lign, som vil holde sig til uanset om de misser udbrud eller ej, da de er placeret omkring top 20.

Hagen
Chaves
Nieve
Latour
Guerreiro
Gesink
Knox
Hart
Frankiny
Martinez
Brambilla
O. Rodriguez
 
Soler
Herrada
Eg
Ghebreigzabhier
Bouchard
C. Rodriguez

Dagens joker:

Sepp Kuss blev sendt afsted i dag, men i morgen er det måske blevet George Bennetts tur til at tage én for holdet? Enten som vigtig post for Roglic og i sidste ende som en mulig etapevinder, hvis favoritterne mod forventning ikke skulle få dem hentet. Han kom hele 25 min efter Kuss på dagens etape, og det vidner enten om, at Bennett er helt færdig som popsanger i år, eller også har han gemt kræfter til et sidste stort ridt.

Tilbage til forsiden