Vejrudsigten

Det bliver varmt, rigtig varmt. Der kommer nemlig hedebølge i området, og det kan potentielt skyde temperaturen op omkring 36-37 grader. Godt man bare skal se passivt til fra sofaen. Vi kommer heller ikke udenom, at der kan komme sidevind i de næste par dage, og det kan selvfølgelig have betydning for, hvordan man sætter hold.

Taktisk tilgang

Var der kun gået en dag, inden rytterne skulle tilbage i bjergene, så havde vi nok været lidt mere påpasselige med transfergebyret, men i og med at der kommer to etaper, hvor nogle af sprintertyperne kan gøre sig på begge etaper, så kan der være fin fidus i at skifte flere af sine klassementskaptajner ud. Managere som i forvejen har Alaphilippe, Kruijswijk og Buchmann kan med fordel overveje at beholde dem, da de både giver point for klassementet og som holdkammerater til denne etapes to store favoritter samt dagens joker, og så skal man ej heller glemme faktoren med sidevinden, som kan få løbet til at handle mere om klassement end det helt store sprinteropgør.
Hvor mange, man vælger at beholde, kommer helt an på, hvor meget man skal indhente og dermed har behov for at satse. Er man langt bagud, så er det ikke helt tosset at gå efter at ramme 8 i top 15. Man skal dog være klar over, at det kan være en alt eller intet løsning.

Must haves

Groenewegen, Viviani og Ewan bør være sikre mænd på holdkortet, hvis man går efter at ramme 8 mand i top 15, og de kommer formentlig til at udgøre dagens top 3 på en eller anden vis. Jo flere klassementsfolk, man holder på, des færre af dem kan man få. Vi tror mest på Groenewegens topfart i forhold til etapesejren, men handler det blot om bedste mand til prisen, så er Ewan stadig det bedste køb.

Gode sats

Trentin bør igen få lov at sprinte med grundet Adam Yates’ overraskende elendige form, og nu hvor brormand Simon har reddet Mitchelton-Scotts løb, så bør der være frit lejde og måske endda et tog med Impey og Hepburn til rådighed for italieneren. Trentin er desuden et rigtig godt bud på en potentiel etapevinder på den efterfølgende etape, så han kan snildt beholdes inde på holdet.

Cees Bol er muligvis et af dagens bedste køb til prisen, da han blandt andet kan være løsningen til at få råd til flere af de dyre drenge. Matthews har for længst udtalt, at han ikke vil sprinte med i massespurterne længere, så de chancer bliver nu delt med den fornuft kørende Bol. Dog overraskede Matthews ved alligevel at køre efter point i går, så man ved selvfølgelig aldrig. Bol vinder bestemt ikke etapen, men et sted mellem 6-10. pladsen bør han befinde sig, og det er rigeligt for en mand med hans prismærke.

Colbrelli og Kristoff er stadig (sammen med Sagan) hovedudfordrerne til etapens podium. Kan man finde råd, så bør man snuppe en enkelt af de to.

Michael Matthews ville vi egentlig normalt ikke have købt til denne etape, da muligheden lige så vel kan gå til ovennævnte Bol. Matthews har dog som nævnt alligevel kørt efter point siden sin famøse udtalelse, så vi må igen fastslå, at intet er sikkert. Det, der dog trods alt overbeviser os om, at han er et godt sats, er hans mulighed for at vinde fra et udbrud på den efterfølgende etape. Har man is i maven, kan man dog godt vente med at købe ham til 17. etape, da hans pris er relativt høj for en mand, der nok maksimalt sniger sig i top 5 i massespurten på 16. etape.

Det billige fyld

Jasper Stuyven
Jens Debusschere
Maximiliano Richeze
(holdkammerat til Viviani og med lidt held top 15)
Jens Keukeleire eller Jasper De Buyst (holdkammerater til Ewan)
Wellens (bjergtrøje + holdkammerat til Ewan)
Mike Teunissen (holdkammerat til Groenewegen)
Andrea Pasqualon (Sprinter)
Oliver Naesen (får måske lov til at sprinte efter Bardets store nedtur)
Mads Würtz (kan få lov til at sprinte i fraværet af Rick Zabel, og hvis Desbusschere skulle være træt i heden og i kølvandet på et hårdt møde med Tourmalet)

Faktisk ville vi meget gerne have nævnt Bonifazio også, som kørte en ganske fornuftig spurgt forleden, som desværre blev ødelagt af endnu en tosset tilskuer. Han er dog både lidt for dyr til at blive kategoriseret som billigt fyld og for usikker til at blive et godt sats, så nu må han altså nøjes med en ‘special mention’.

Dagens joker

Hvem andre end fænomenet Peter Sagan? Han kører formentlig ind på en 4. plads på dagens etape, og derfor vil vi trods alt hellere favoriserer feltets 3 topsprintere som musts. Sagan kan dog blive lidt af en guldgrube, hvis han går med i udbrud og vinder på den efterfølgende etape – det er bestemt ikke umuligt!

Held og lykke folkens!

Tilbage til forsiden