Med weekendens etaper må man sige, vi virkelig har fået cykelløb for pengene og Giroens sidste uge bliver ekstremt spændende, da løbet er langt mere åbent, end man nok regnede med efter både Bernal og Dumoulin måtte resignere.

Rytterne har nu haft en hviledag. Tirsdag går det igen løs med bjerge på programmet. Selvom legendariske Gavia desværre er fjernet fra ruten pga. risiko for sneskred, så skal finalen heldigvis stadigvæk i store træk foregå på mytiske Mortirolo, der stiger med – hold nu fast – 10,9 % over 12 km og når helt op på 18 % undervejs. Derefter følger en ret teknisk nedkørsel, der slutter med 17 km i igen. De sidste km er let stigende hele vejen til mål, men uden rigtig hårde procenter.

Vejrudsigten

Det kan blive en rigtig, rigtig hård dag med meget regn store dele af dagen og relativt lave temperaturer – omkring 15 grader.

Etapens udfald

Oprindeligt tegnede det til at kunne blive en dag for udbrydere, men med Gavia væk, og en så tæt klassementskamp hælder vi absolut mest til, at favoritterne skal køre om sejren. Også fordi, der er stor prestige i en sejr ovenpå Mortirolo.

Must haves:

Carapaz (9,2)
Nibali (11,0)
Roglic (12,9)
Alle dyre klassementsryttere i top 10. Generelt skal du ikke sælge dyre klassementsryttere, der ligger med i toppen, og som du tror på vil gøre det godt på 17. etape.

De satsede

Landa (8,8)
Yates (11,9)
Lopez (10,7)
Ciccone (4,3)
Majka (8,5)

Alle har interesse i en etapesejr, og Yates og Lopez vil helt sikkert også gerne vinde tid.

Bud på ryttere, der kan gøre det godt, i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Sivakov (4,2)
Carthy (4,7)
Dombrowski (3,5)
Caruso (5)
Polanc (4,7)
Nieve (5,4)
Masnada (4,3)
Zakarin (8,5)
Mollema (7,5)
Formolo (6,3)
Sosa (5,9)
Hindley (2,7)
Gebreigzabhier (2,2)

Tilbage til forsiden