Ruteprofil, 15. etape af Tour de France 2019

Som håbet fik vi en fantastisk cykelfest på Tourmalet og ikke overraskende blev en af vores forhåndsfavoritter, Pinot, den kun 3. vinder i Tourens historie på toppen af den legendariske stigning. Mere overraskende var det, at Alaphilippe igen sad med favoritterne hjem og vel efterhånden må betragtes som en reel trussel, selvom vi stadig har svært ved at se det ske (og fatte det). En anden overraskelse var, at Thomas gik kold på den sidste kilometer. Generelt gik det ellers rimeligt som forventet i gårsdagens optakt med topplaceringer til Kruisjwijk, Buchmann, Bernal og Landa, samt at alle i vores mere usikre gruppe sammen med dem, vi ikke nævnte, endte med at tabe tid. Som frygtet kollapsede især Yates og Bardet, så har du dem vil det nok være en ide at skifte dem ud.

Vejrudsigten

Over 30 grader og let risiko for byger samt medvind op af sidste stigning. Måske varmen kan ramme nogen lidt. Fx kæmpede Thomas den anden dag med varmen.

Taktisk tilgang

Hør også mere om dagens rute og mulige scenarier i vores etapeoptakt på podcast via Spotify, din foretrukne podcast-app eller lige her.

Optimalt, som vi også skrev i gårsdagens optakt, skulle du meget gerne have et nuværende hold, hvor de fleste ryttere kan blive på til 15. etape, så du undgår et stort transfergebyr. Derfor oplister vi ikke generelt must og gode sats, men kun gode udbrudskandidater, da vi umiddelbart tror vi mest på, at udbruddet holder hjem.

Flere hold, herunder Ineos, skal formentlig slikke sårene og mærke efter i kaptajnbenene og håber derfor formentlig på en rimelig rolig da. Det samme gælder QuickStep, der heller ikke har holdet til at kontrollere etapen og gerne vile have det let for Alaphilippe. Hvis Movistar og Astana reelt også har kaptajn-problemer i morgen, ser vi heller ikke dem hale udbruddet ind. Det, der taler mod udbruddet, er et stærkt FDJ og Jumbo-Visma, der muligvis vil forsøge at køre Thomas og Alaphilippe kolde, for Alaphilipppe har udmærkede muligheder for at slutte godt af på den sidste stigning, der ikke er voldsom hård. Vi vurdere udbruddets chancer til 60 %, hvis der kommer en stor gruppe afsted.

Men overordnet så behold naturligvis de ryttere, du har i den samlede top 10, som du regner med klare den i morgen, da de giver sikre point og nok vil køre om sejren, hvis favoritterne skulle ende med at afgøre det. Vi regner med, at Kruijswijk, Bernal, Buchmann, Barguil, Landa og Pinot – og måske endda Uran – vil klare det udmærket og kandidere til en mulig etapesejr, hvis favoritterne skal køre om det. Det store spørgsmålstegn er Thomas, og det må være op til jeres egen mavefornemmelse, men man kan have en dårlig dag, og han er fortsat nr 2 i klassementet. I morgen er stigningerne heller ikke lige så hårde på papiret som idag, men dagen er naturligvis længere. Har du en dyr rytter, der skuffede meget på 14. etape – fx Yates, D. Martin, Bardet og Porte – så bør du nok skifte ham med en anden klassementsmand eller en oplagt udbrudskandidat. Også Mas kan være oplagt at skifte til en udbrudskandidat eller lignende.

Det billige fyld og udbrudskandidater

S. Yates
Haig
Bilbao
Nibali (Bjergtrøjen er måske et mål, udover etapesejr)
Wellens (bjergtrøje)
Zakarin
Teuns
Benoot
Ciccone
De Gendt
Caruso
Roche
Gallopin
Soler

UNDER 4 MIO:
De Plus
Meurisse
Sicard
Gesbert
Herrada
Kämna
G. Martin
Fraile

Dagens jokere:

Alaphilippe fortsætter bare med at imponere, og vi tør ikke længere afskrive ham helt fra klassementet. Vi tvivler dog fortsat på ham i længden, men i morgen har han ok mulighed for at holde trøjen og endda for etapesejr, hvis det bliver samlet, da sidste stigning passer ham udmærket. Vi venter dog forsat bare på eksplosionen og kommer den ikke i morgen, forventer vi at de mange lange, hårde stigninger i Alpernes tynde luft slår ham ud af trøjen og podiet. Men vi må se, om træerne vokser ind i himlen i år.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden