13. etape blev som forventet en etape, hvor klassementsrytterne kom til at køre om sejren. Pogacar overrasker os gang på gang. Det bliver spændende at se om han undgår den dårlige dag som man lidt forventer han rammer på et tidspunkt. Nu gælder det 14. etape.

Vejrudsigten

Det bliver 20-24 grader, delvis solskind og ikke særlig meget vind. Så der er ikke så meget komme efter her.

Taktisk tilgang

Nu er det blevet tid for de hurtige drenge. En forholdsvis ukompliceret rute. Finalen indeholder dog lidt stejle procenter. Hør meget mere om dette i vores optaktsafsnit som du kan finde i din podcast app, Spotify eller på iTunes.

Netop de høje procenter med ca. 1 km til mål kan blive en hæmsko for eks. Fabio Jakobsen, Fernando Gaviria og Max Walscheid for at nævne et par af de største sprintere, der kan komme i problemer.

Must haves

I stedet bør man satse på de klatrestærke sprintere som Sam Bennett og Luka Mezgec. Sidstnævnte får ikke større chance for en etapesejr i årets Vuelta. Han må have sat et stort fedt kryds ved dagens etape. Det ligner en tæt duel mellem disse hurtige og slidstærke ryttere. Vi håber og tror, at Mezgec får sin Vuelta sejr!

Du bør uden tvivl beholde så mange af dine dyre ryttere fra top 5 som muligt, hvis du altså tror på dem på 15. etape. Det er for dyrt at skifte ind og ud bare for 14. etape. Med de stejler procenter til sidst vil vi også se klassementryttere holde sig helt fremme for at undgå at tabe dyrebare sekunder. Det er derfor ikke umuligt, at en Roglic, Valverde etc. kan snige sig med i top 15 på morgendagens etape.

Gode sats

Bedste bud på top 10 placeringer på denne afslutning:
Aberasturi, Venturini, Van der Sande, Aranburu,
Arndt, Degenkolb (Theuns lider efter sit styrt), Boasson Hagen, Higuita og Gilbert

Billigt fyld

Touze
Bevin
Barthe
Smith (holdkammerat til Mezgec)
Sarreau
Battaglin

Dagens jokere

Dagens jokere må uden tvivl være Fernando Gaviria og Fabio Jakobsen. Vi tror umiddelbart mest på, at bakken bliver for hård for de to sprintere. Måske klarer de den lige præcis, men i så fald må syreren sidde helt oppe i halsen på dem. Hvis de hårde 400 meter ikke bliver kørt hårdt, så er de selvfølgelig begge utrolig farlige på den flade finale. Det kan derfor blive dyrt at udelade dem fra sin trup, hvis ikke vi får ret. Your choice!
Held og lykke!

Tilbage til forsiden