Ruteprofil 14. Etape, Tour de France 2019
Ruteprofil 14. Etape, Tour de France 2019

Vejrudsigten

Det bliver varmt, men endnu ikke glohedt, som de varsler i den sidste uge af Touren. Umiddelbart omkring 25-27 grader i bunden af stigningerne og på det flade. Vinden forventes ikke at spille en rolle, og der er mindre risiko for byger.

Taktisk tilgang

WOW – den sejr til Alaphilippe havde ingen set komme. Det er helt vildt. Og så havde vores Joker, De Gendt, en af sine flyvende dage. Og øv, hvor var det dog også på alle måder synd, at forhåndsfavoritten styrtede ud. Det har naturligvis kostet lidt, men primært for de, der havde ham som kaptajn. Desværre kan man aldrig gardere sig mod uheld.

Der kan heldigvis fortsat hentes massevis af point med alle de bjergetaper, der er tilbage i løbet. I forhold til taktikken, så gælder det om at vælge folk, hvor de fleste – måske endda alle – kan blive på holdet på 15. etape. De klassementsfolk, du allerede har fra top 10, som du tror på, skal du naturligvis beholde for at spare transferbegyret. Vi tror mest på at klassementsfolkene skal køre om det i morgen, måske med et par udbrydere, der kan skubbe sig ind i top 15.

Must haves

Geraint Thomas er pt. nr. 2 i klassementet – men efter 14. Etape kan han meget vel være i gult, og hvis favoritterne som forventet skal køre om etapesejren, er han en af favoritterne.

Gode sats

Steven Kruijswijk, Egan Bernal, Emanuel Buchmann, Thibaut Pinot, Enric Mas er alle godt med i klassementet indtil nu og virker umiddelbart i god form. Det vil være smart at have de 2-4 af dem her, som du tror mest på de kommende to dage. Har du nogen i forvejen, beholder du dem selvfølgelig. Vi har på redaktionen fortsat især god fidus til Pinot og Kruijswijk.

Adam Yates, Porte og Fuglsang er lidt efter i klassementet, og Porte og Fuglsang virker generelt i god form. Yates skuffede overraskende meget på enkeltstarten, og vi frygter, det er et skidt tegn – ligesom vi så hos brormand i Giroen. Men de skal alle sandsynligvis i offensiven over de kommende to dage. Mindst 1 af dem – den I selv har bedst mavefornemmelse med – kan blive en god investering på holdet.

Det billige fyld og udbrudskandidater

Zakarin
Barguil
Teuns
Benoot
Ciccone
De Gendt
Herrada
Caruso
Meurisse
Roche
Kämna
Gallopin
G. Martin

Dagens jokere:

Alaphilippe og Landa er to dyre herre, men for førstnævnte ser der nærmest ikke ud til at være nogen grænser. DET ER DYBT IMPONERENDE, og snart tør vi ikke sige noget om ham. Men vi tror, han betaler prisen i weekenden. Måske han kan holde trøjen en enkelt dag mere, men vi tvivler gevaldigt, og vi frygter, han er ude af top 10 på mandag. Intet tør vi dog at garantere, for alt virker lige nu muligt for Alaphilippe. Landa er også dyr, men har mistet så meget tid, at han kan få lov til at stikke afsted og måske vinde etapen. Selv har han også udtalt, at det er den etape, han helst vil vinde i år.

Held og lykke!

Tilbage til forsiden