Ruteprofil 13. etape, Vuelta a Espana 2019

Vejrudsigten

Det bliver ikke voldsomt varmt i Vuelta-sammenhæng, omkring 20 grader, måske kommer det ned omkring 15, men det holder formentlig tørt. Dog er der en smule risiko byger undervejs og i finalen.

Taktisk tilgang

Efter to forventede udbrudsdage bevæger vi os igen ind i bjergene. Det er en virkelig hård bjergdag, der slutter på modbydeligt stejle Los Machucos, der nær havde kostet Froome sejren i 2017. Hør mere om finalestigningen, ruten og mulige scenarier via din foretrukne podcast-kanal eller lige her.

Der er mange stigninger undervejs, hvilket betyder, at der helt sikkert vil være kandidater til bjergtrøjen, som vil i udbrud. Antallet af stigninger kan også gøre det svært at kontrollere, men vi hælder nok cirka 60-40 til, at favoritterne skal køre om sejren til sidst. Grundet usikkerheden er det ligegyldigt hvad også bedst at have en stamme af klassementsryttere på holdet krydret med en 2-4 udbrudskandidater.

Selvom du måske ikke er helt tilfreds med de tre dyre klassementsfolk fra top 5, du sandsynligvis har på dit hold, så hold fast på dem. der kommer en rimelig flad etape på 14. etape, så afvent med at skifte de dyre klassmentsfolk ud, og fejler en af dem så på 13., kan du udnytte den flade 14. etape, til at skifte ham med en dagsfavorit, hvorefter en ny dyr klassementsmand kan skiftes ind til søndagens og mandagens bjergetaper på 15. og 16.

Must haves

Har man derfor allerede ValverdeLopezRoglic, Quintana eller Pogacar ville vi ikke skifte dem ud. Enten Lopez, Valverde og Roglic er vores favoritter til sejren, så vi ville placere kaptajnrollen på den, du tror mest på, medmindre du virkelig tør/skal satse med en udbryder. På papiret passer stigningen bedst til Valverde grundet de stejle procenter, den relativt korte længde og flade afslutning, men alt er åbent pt.

Carl Fredrik Hagen bliver dagens andet must have. Nordmanden bliver ved med at imponerede og har endnu ikke vist svaghedstegn. Til prisen på under 3 mio. er han derfor en god investering med sin placering i klassementet. Måske går han kold på et tidspunkt, men fortsætter han, har du ikke råd til ikke at have ham.

Gode sats

Poels, Tao Hart, Mikel Nieve, Chaves, Latour, Jesus Herrada og Thomas de Gendt er de oplagte bud lidt dyrere kandidater, der kan gøre det færdigt i et stærkt udbrud eller angribe tidligt i finalen og snyde favoritterne. Flere af dem har måske også øje på bjergtrøjen som nyt mål.

Dylan Teuns er forsat i top 10 og ligner en mand, der vil se, hvor langt det rækker i klassementet. Det samme gælder Wilco Kelderman, og de er begge derfor bud på lidt billigere klassementsfolk, der både kan gøre det godt i morgen og være i top 10, når dagen er omme.

Pernsteiner imponerer så meget, at han til prisen forfremmes til et godt sats. Han kan overraske igen i morgen og på en god dag er han i samlet top 10 efter etapen.

Billigt fyld

Martinez
O. Rodriguez
 
Eg
Ghebreigzabhier
Edet (er fortsat i top 10, men vi tvivler på det holder i morgen)
Bouchard (bjergtrøjen er nok et mål)
Madrazo (vil forsøge at forsvare bjergtrøjen, men vinder ikke etapen)
Guerreiro
Knox
C. Rodriquez

Frankiny

Tilbage til forsiden