Meget gik som forventet på dagens enkeltstart. Roglic smadrede alt og alle. Valverde var næstbedste klassementsrytter, og Bevin var best of the rest som forudsagt. Nu gælder det en tricky etape – nemlig 11. etape.

Vejrudsigten

Det ser ud til at blive en tørvejrsdag med omkring 23 grader. Vinden ser ikke umiddelbart ud til at spille en væsentlig rolle for morgendagens etape.

Taktisk tilgang

Etapens udfald kan blive både fugl og fisk aka. decimeret sprint eller udbrud. Vi tror dog mest på udbrud, da etapens to sidste stigninger Col d’Ispeguy og Col de Otxondo begge ligger inden for etapens sidste tredjedel. Især Col d’Ispeguy, der stiger med 7,1% i snit over 7,2 km kan blive for stor en mundfuld for feltets sprintere – bedre er det således ikke, at der blot 12 km fra toppen starter en ny 7,6 km lang stigning, der dog kun stiger med 4,7% i snit. Etapen byder i alt på over 3000 højdemeter, hvilket burde være for stor en mundfuld for de store maskiner som især Bora og Mitchelton skal trække på, hvis de ønsker at holde et udbrud i kort snor. Måske kan Mitchelton ligefrem spekulere i at sende Mezgec med i morgendagens udbrud.

Must haves

Hvis du har én eller flere fra top 5, så skal du helt sikkert beholde disse ryttere. I morgen er en svær etape at forudsige udbrudssammensætningen og alle sikre point er derfor vigtige.

Hvis vi skulle komme med et bud på et must have, så må det næsten være den unge Aranburu, der måtte nøjes med en flot 2. plads på 8. etape. 11. etape passer ham endnu bedre, og Caja Rural vil derfor strække sig langt for at få ham placeret i morgendagens udbrud.

Gode sats

Quick Step er her for at jagte etapesejre. En etapesejr på 11. etape er nok mest sandsynlig for enten Gilbert eller Stybar. De vil nok begge forsøge at ramme udbruddet, så er det bare at være heldig at vælge den rigtige! (Medmindre man tror så meget på deres succes, at man tager begge)

INEOS duoen Geoghegan Hart og Poels bør snart røre på sig. Måske venter de til 12. etape, der passer dem endnu bedre, men de kan være en investering værd allerede nu (hvis de misser udbruddet, så rammer de det nok på 12. etape.

Euskadi Basque Country – Murias er som det fremgår af navnet på hjemmebane i Baskerlandet i morgen. Dette gør, at de helt sikkert vil gøre alt for at få så mange ryttere med i udbruddet som overhovedet muligt. De har mange gode kandidater, men bedste bud på en sikker kandidat må være Bizkarra, der ligeledes går efter at samle småpoint sammen til bjergkonkurrencen.

Andre kandidater til en udbrudssejr i prioriteret rækkefølge:

Higuita
Fraile
Van der Sande

Boasson Hagen
Jesus Herrada
De Gendt

Arndt
C. Pedersen
Guerreiro
Conti
Rojas Gil
Sanchez

Aberasturi
Bol
Latour
Armee

Mezgec
Puccio
Padun
Brambilla
Wallays
Storer

Koch
Sergio Henao
Marczynski

Dagens joker(e):

C.F. Hagen, Edet og D. Teuns må være morgendagens jokere. De vil nok alle tre forsøge at ramme udbruddet i håb om at kunne snige sig til en samlet førertrøje. Om de får lov er nok tvivlsomt, men hvis de gør, så kan der være en stor gevinst at hente på disse tre ryttere.

Held og lykke med at ramme rigtigt!

Tilbage til forsiden