Podcasten Det 3. Hjul består af os: Asser Jorsal Pelle, Jonas Øhlenschlæger Hansen og Lars Drost Hundebøll. Vi er tre kæmpe cykelnørder, der altid har elsket professionel cykling. Vi startede podcasten i 2017 fordi, vi synes, der manglede en nørdet og let tilgængelig podcast om cykelsport og for at dele vores store begejstring for sporten med så mange mennesker som overhovedet muligt. Hurtigt fandt vi ud af, at andre cykelelskere gad at lytte på det, vi har at sige, hvilket vi er enormt taknemmelige over. I løbet af de seneste knap to år opnået over 110.000 downloads (august 19) og udgivet over 200 afsnit, som alle kan findes i din podcast app, på Spotify eller via iTunes.

I løbet af cykelsæsonen udkommer vi med optakter på lyd og skrift til diverse store cykelløb – herunder de store endagsklassikere, udvalgte ugelange etapeløb og alle de tre Grand Tours. Desuden hylder vi fortidens store personligheder i sporten i vores legende-afsnit.

Siden Tour de France 2017 har vi samarbejdet med Holdet.dk og under deres cykelmanagerspil udgiver vi daglige optakter, tips og tricks. Så hvis du har brug for inspiration til holdsammensætningen til enten Girospillet, Tourspillet eller Vueltaspillet, kan du derfor finde inspiration under kategorien Holdet.dk. Op til hver grand tour kan du desuden vinde gratis Guld+-hold til det kommende spil via vores facebookside.

Vi har ligeledes en stor interesse for betting, og vi vil derfor fra tid til anden forsøge at finde markedets bedste odds til diverse cykelløb – disse odds forslag vil du kunne finde under kategorien Bettingtips.

Hvis du ønsker at lære os bedre at kende, kan du læse meget mere nedenfor.


Asser Jorsal Pelle

Baggrund
Asser er uddannet journalist og arbejder til dagligt som kommunikationskonsulent indenfor forskningsområdet. Tidligere har Asser været journalist og reporter hos Feltet.dk, journalist og redaktør hos Cykelmagasinet og har desuden skrevet om cykelsport for Weekendavisen. Han har også været udsendt reporter til bl.a. Tour de France 2014 og Ardennerklassikerne 2015. Cykling og forskning er Assers to største passioner, og han har tidligere arbejdet som videnskabsjournalist hos Weekendavisen, Illustreret Videnskab og Experimentarium.

Cykelnørderiet har endnu ikke indbragt en personlig top 10 i Holdets managerspil, men det var tæt på i Tourspillet 2017, og flere rundepræmier er det dog blevet til. Større succes har han nydt i Feltet.dk’s managerspil og Zweelers managerspil.

Hvorfor cykling?
For unge Asser startede passionen for cykelsport i midten af 90’erne, når Touren blev vist på sommerhusets flimrende tossekasse. Som enebarn i verdens største landsby, Odense, var der ofte ikke meget at give sig til om sommeren, så under dæknavne som Indurain, Pantani, Riis, Zülle og Virenque blev der ihærdigt kørt om kap på de små villaveje. I storhedstid og kristetid har Asser siden fulgt sporten, og han har en forkærlighed for de store myter på godt og ondt og de flamboyante personligheder. I den forbindelse står særligt ryttere som Jacques Anquetil, Richard Virenque, Marco Pantani, Mario Cipollini hans hjerte nær. I nyere tid har han kastet sin kærlighed på blandt andet Tom Boonen, Purito, Alaphilippe og især skihopperen Primoz Roglic. Desuden mener han, at Giroen er længder foran Touren, og at Flandern Rundt er klassikernes konge.

Jonas Øhlenschlæger Hansen

Baggrund
Jonas er uddannet cand. scient i idræt og sundhed fra Syddansk Universitet og har derfor en stor faglig viden om idrætshistore, -psykologi, fysiologi og doping. Han arbejder på nuværende tidspunkt som idrætskonsulent for DGI Nordsjælland. Inden dette arbejdede Jonas som projektmedarbejder hos Dansk Håndbold Forbund, hvor han i januar 2019 havde ansvar for en række initiativer i forbindelse med VM i herrehåndbold i Royal Arena. Jonas elsker at motionere og har bl.a. kørt både Alpe d’Huez og Col du Galibier.

Jonas’ cykelnørdede viden sikrede ham i 2017 en 2. plads i Holdet.dk’s Girospillet. Foruden dette er det blevet til flere top 50 placeringer og en samlet 3. plads i 2012 i form af et delehold med Lars Drost Hundebøll.

Hvorfor cykling?
Efter Bjarnes sejr i 1996 var Jonas solgt. Knap 7 år gammel og fuldstændig forelsket cykling. Generelt står de tidlige Tour de France minder skarpest, men lige siden Boonen og Cancellara begyndte deres drabelige dueller i midten af 00’erne, har Jonas opbygget en enorm forkærlighed for brostensklassikere – her kan selv Tour de France ikke være med. Han er betaget af cykelsportens idrætshistoriske rolle – ja nærmest mytologiske rolle som værende den reneste dyst om mandsmod og styrke. Der er ikke så meget pjat – hver mand har en cykel og et mål om at komme først til målstregen. Jonas fremhæver Boonen, Cancellara, Contador og Valverde som eksempler på ryttere, der besidder den perfekte balance mellem naivitet, mandsmod og styrke.

Lars Drost Hundebøll

Baggrund
Lars er uddannet MA i Film- og Medievidenskab og har siden 2015 arbejdet i Tv-branchen som redaktionschef, tilrettelægger og udvikler på tværs af kanaler, platforme og aldersgrupper. I den periode har han ligeledes ageret som både vært og medstifter på en række podcasts såsom ‘Bet Me Up Before You Go Go’ (2016-2018), ‘Nintendoklubben’ (2017-2018) og nu mest populært og i bedste velgående ‘Det 3. Hjul’ (2017 – ).

Lars’ bedste resultater på holdet.dk er en 3. plads i Girospillet i 2012 – vundet med et delehold i samarbejde med medværten Jonas. Derudover er det på egen hånd en samlet 50. plads i præmiepuljen i 2018-udgaven af Vueltaspillet.

Hvorfor cykling?
Lars har en forkærlighed for nostalgi, underdogs, lykkeriddere, frankofili og gode bjergben. Han deler Jørgen Leths lettere naive syn på cykelsporten, hvor kærlighed til bestemte ryttertyper og hold nogle gange overskygger enhver logik. Særligt ryttere som Laurent Jalabert, Richard Virenque, Bjarne Riis og Alejandro Valverde står hans hjerte nær – og af uransagelige grunde også 00’ernes konge af baskerlandet, Iban “El Gallo” Mayo.