Bjarne fik ret! Regnen udeblev og dermed også det drama, som vi og Jesper Worre troede der ville komme på de sidste stigninger. Vi håber trods alt, at I fuldte vores råd og stillede med fuldt sprinter mandskab på et af jeres hold, og så må vi jo bare bøje os i støvet for Pascal Ackermann. Vi har aldrig været i tvivl om, at han formentlig har feltets højeste topfart, vi havde dog ikke regnet med, at han kom med til mål i dag.

Nu gælder det 3. etape af Giro d’Italia og 220km relativt medgørligt terræn måske bortset fra evt. hård vind (se vejrudsigten). Eneste spørgsmålstegn er et temmelig farligt sving, der kommer 500m før målstregen. Derfor kan det også være lokkende ikke at skifte for meget – for hvad nu hvis ens indkøbte rytter skulle gå hen og styrte? Det er desværre altid en risiko, men som vi også anbefaler i vores podcast, så kan man simpelthen ikke spille ud fra risikoen for styrt.

Vejrudsigten

Risiko for sidevind kan komme til at spille en afgørende rolle i etapen, og derfor kan de sprintere med de dårligste hold få en usædvanlig hård dag i håbet om at sidde med feltet hjem til mål. Hold øje med vejrudsigten i morgen tidlig.

Etapens udfald

Vi føler os overbeviste om, at vi vil skulle ud i en massesprint, og 2. etape har virkelig givet en god fornemmelsen om, hvordan styrkeforholdet er sprinterne imellem – og så er Viviani heldigvis kommet rigtig flot ud på den anden side efter sin sygdom.

Hvilke ryttere skal købes?

Der er et tydeligt hierarki i sprintergruppen, og det vil helt sikkert spille ind igen på sådan en relativt nem etape, og derfor ser anbefalingerne således ud.

Must haves:

Pascal Ackermann (8,8)
Elia Viviani (11,2)
De er feltets to hurtigste sprintere og denne etape er mere eller mindre skræddersyet til dem begge to, og deres hold skal nok hjælpe dem gennem etapen – sidevind eller ej.

De satsede:

Caleb Evan (8,6)
Arnaud Demare (8,1 mio)
Fernando Gaviria (10,6 mio)
De er formentlig efter vores to favoritter, de resterende 3, som man skal holde øje med. Man har kun råd til en enkelt af dem, når der skal være plads til Ackermann og Viviani – og skulle vi anbefale en enkelt af de tre, så bliver det nok Caleb Evan i denne omgang, da han sandsynligvis giver mest værdi for pengene af de 3.

Resterende sprintere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Cimolai (4,6)
Belletti (4,4)
Haller (3,4)
Moschetti (3,4)
Nizzolo (6,9)
Simion (2,4)
Mareczko (6,4)
Modolo (5,9)
Lonardi (3,4)
Cima (2,4)
Gibbons (3,5)
Canola (3,5)

Et god bud på en top 3 kunne være:

  1. Pascal Ackermann
  2. Elia Viviani
  3. Caleb Evan

Held og lykke og god sidevind!

Tilbage til forsiden