Som vi forudsagde, så blev det en duel mellem Primoz Roglic og Simon Yates på den indledende enkelstart! Roglic trak som forventet det længste strå. Vi håber derfor, at du fulgte vores råd, og havde Roglic som kaptajn samt Laurens De Plus på holdet.

Nu gælder det 2. etape af Giro d’Italia. Rytterne skal ud på 205 km og kører fra Bologna til Fucecchio. Første 2/3 af etapen er forholdsvis ukompliceret, men med 53 km til mål, kommer første af i alt to kategoriserede stigninger. Disse to stigninger kommer lige i rap. En kategori 3 og kategori 4. Især Montalbano, der er knap 6 km lang og stiger med 6,8% i snit kan blive en stor udfordring for mange af årets sprintere. Overlever man med nød og næppe denne kategori 3 stigning, så venter der efter en kort nedkørsel ydereligere 10 km stigning – dog med forholdsvis lave procenter. De sidste 20 km er flade ind mod mål er flade.

Vejrudsigten

Det bliver en våd omgang! Dette øger chancerne for, at et udbrud kan holde hjem. Et jagtende felt plejer nemlig at tage den en smule mere med ro ned af de to forholdsvis vanskelige nedkørsler på 2. etape. 

Etapens udfald

Vi tror dog stadig mest på en decimeret spurt, hvor især Lotto Soudal og Israel Cycling Academy kunne spekulere i at sætte høj fart i feltet på stigningerne for at sætte konkurrenterne (til Caleb Ewan og Davide Cimolai) af. Vi tænker, at ryttere som Pascal Ackermann og Jakub Mareczko helt sikkert vil være fraværende i finalen grundet deres ringe klatreevner.

Hvilke ryttere skal købes?

Da det kan blive svært at forudsige om de allerstørste sprintere kommer med feltet til mål, så anbefaler vi at beholde Roglic og Yates, hvis man fulgte vores råd og har dem på sit hold. Derudover skal der købes klatrestærke sprintere på de resterende pladser. 

Must haves:

Caleb Ewan (8,5 mio)
Davide Cimolai (4,5 mio)
De to ryttere er meget klatrestærke og klarer derfor med 100% sikkerhed de kategoriserede stigninger!

De satsede:

Elia Viviani (11,0 mio)
Arnaud Demare (8,0 mio)
Fernando Gaviria (10,5 mio)

Vi har vores bange anelser om, hvorvidt Viviani, Demare og Gaviria klarer de kategoriserede stigninger. Gør de dette bliver de selvfølgelig farlige. Vi sætter dem derfor som “sats” til dagens etape. 

Resterende sprintere i prioriteret rækkefølge (værdi for pengene):

Matteo Moschetti (3,5 mio)
Simone Consonni (4,0 mio)
Andrea Vendrame (3,0 mio)
Ryan Gibbons (3,5 mio)
Jay McCarthy (4,0 mio)
Giacomo Nizzolo (7,0 mio)
Sacha Modolo (6,0 mio)
Enrico Battaglin (5,0 mio)
Juan José Lobato (3,5 mio)
Marco  Canola (3,5 mio)
Paolo Simion (2,5 mio)
Marco Haller (3,5 mio)
Manuel Belletti (4,5 mio)
Pascal Ackermann (8,5 mio)
Jakub Mareczko (6,5 mio)

Et forsigtigt bud på en top 3 kunne være:

  1. Caleb Ewan
  2. Davide Cimolai
  3. Simone Consonni

Det er en utrolig svær etape at forudsige. Hvis du har to hold, så vil vi råde dig til at stille med fuldt mandskab på det ene (altså med Viviani, Gaviria og Demare) og på det andet beholde Roglic og Yates og så supplere med eks. de tre overstående ryttere m.fl. på det andet!

Held og lykke. Det får vi vist alle brug for på denne etape!

Tilbage til forsiden